Račun za HDZ-ove plakate htjeli naplatiti Općini Tounj

BIZARAN slučaj dogodio se u Tounju, mjestu pored Ogulina, jer je faktura računa za 50 plakata te 80 letaka koje je uoči lokalnih izbora naručio u to vrijeme vladajući HDZ, došla na naplatu tamošnjoj općini.

Načelniku ne pada na pamet plaćati HDZ-ove plakate

Kako piše Novi List, karlovačka tiskara "MB tisak" ispostavila je fakturu Općini Tounj, a ukupan trošak tiskanja promidžbenih materijala za stranku je 1.450 kuna bez PDV-a. Osim HDZ-ovih plakata i materijala tiskara je ispostavila račun i za ukrasne vrećice s općinskim logotipom.

"Očito je da se pod krinkom nabavke vrećica za Općinu išlo usput naručiti i plakate za stranku. Račun je fakturiran poslije izbora, jer ljudi iz tiskare valjda nisu znali da je kod nas došlo do promjene vlasti", naglasio je izjavi za Novi list tounjski načelnik, nezavisni Ivica Sopek dodajući da mu ne pada na pamet platiti HDZ-ove plakate.

Što bi bilo, kad bi bilo

Bivši načelnik te Općine ujedno i glavni HDZ-ovac u tom kraju Nikola Brletić pokušao je banalizirati slučaj govoreći kako je plakate naručio općinski odbor HDZ-a, no u tiskari nisu imali broj žiro računa stranke pa su sve fakturirali Općini Tounj.

"Neka tiskara razdvoji stavke. Vrećice neka naplati Općini, plakate HDZ-u i sve će biti u redu", rekao je Brletić no ostaje pitanje bi li tako i ostalo da je i dalje na vlasti HDZ.

Pročitajte više