Radeljak neće raditi za opće dobro, ukinuta osuđujuća presuda za krivotvorenje ugovora

Foto: Index

ZAGREBAČKI Županijski sud ukinuo je presudu Općinskog suda u Splitu kojom je Josip Dikan Radeljak osuđen na rad za opće dobro zbog krivotvorenja ugovora kojim mu je polubrat Željan Radman prepustio udjele u tvrtki Semico i dobro uhodani posao kavane Semafor i restorana Pimpinela. Informaciju nam je potvrdio branitelj Damir Primorac.

Nepotpuno utvrđene činjenice

"Nismo dobili odluku suda u Zagrebu, no po onome što je kazano, presuda je ukinuta zbog pogrešnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja. Treba utvrditi što je Radman potpisao i provjeriti kontakte sa Radeljakom", kazao nam je odvjetnik Primorac.

Radeljaka je na sedam mjeseci zatvora, a potom na rad za opće dobro osudila sutkinja Tea Budimlić. Premda je Radeljak u svojoj žalbi tražio da mu ona više ne sudi, nisu mu izašli u susret te će mu opet suditi ista sutkinja.

Radeljak na suđenju ustvrdio kako je on žrtva: Sramota je prestrašna

Dikan se našao na udaru Državnog odvjetništva nakon što je utvrđeno da je u sporu oko Semica koristio krivotvorenu ispravu. Najprije se mislilo da je potpis krivotvoren, no na suđenju je ustanovljeno kako je Radeljak već imao deponiran Radmanov potpis na bjanko papiru.

Radeljak je na suđenju ustvrdio kako je on žrtva, a ne Radman.

"Meni nije jasno kako se mogao dignuti optužni prijedlog kada je vještvo nepotpuno, a vještak rekao da nije moguće dobiti decidirani odgovor. Sramota je prestrašna", kazao je na suđenju Radeljak. Radman je, pak, rekao da je cijeli problem nastao kada je odbio svjedočiti protiv bivše Radeljakove supruge.

 

Pročitajte više