Radeljak prodaje kuću u Dubrovniku za dva milijuna eura

U JEKU afere oko nasljedstva velike kuće i milijunskog imetka Dubrovčanina Axela Petkovića, Josip Radeljak Dikan i njegov sin Leo Radeljak, odlučili su se na prodaju kuće u Kovačkoj ulici u Dubrovniku.

Spomenuta kuća, koja se nalazi u povijesnoj jezgri Dubrovnika, formalno u vlasništvu tvrtke "Leora" i Radeljakovog sina, a prostire se na četiri kata te ima tri spavaće sobe s devet postelja, tri kupaonice, dnevni boravak sa šankom, kaminom i klavirom, piše Slobodna Dalmacija.

Zbog iste je kuće Josip Radeljak osuđen na godinu dana zatvora uz rok kušnje od četiri godine, pravomoćnom presudom Županijskog suda u Dubrovniku, zbog prijave za narušavanje i devastaciju kulturnog dobra. Sami Dubrovčani tvrde kako kuća vrijedi najmanje 15 milijuna kuna te jedna je od najskupljih i najprivlačnijih nekretnina u Dubrovniku.

Josip Radeljak nikad nije bio vlasnik te kuće

Dikanov sin Leo Radeljak tvrdi kako njegov otac nikad nije imao vlasničke veze s tom kućom, jer je čitavo vrijeme on vlasnik te nekretnine, odnosno njegova tvrtka Leora. "To je kao da osudite nekoga za djelo koje je počinio netko drugi. I nije istina da je osuđen zbog aluminijskih prozora i slično, jedino zbog kamenih stuba", rekao je za Slobodnu Radeljak mlađi.

S lokacijom je upoznat i Ivo Šarić iz poznate dubrovačke agencije za nekretnine "Aedium", koji tvrdi kako nekretnina vrijedi između dva i dva i pol milijuna eura. Dodao je isto tako kako Radeljakovi mogu tražiti tu cijenu i dobiti taj iznos, iako su cijene i potražnja nekretnina u Dubrovniku pali.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više