Radeljić: SOA mi je prijetila smrću. Božinović: Nismo dobili nikakvu prijavu

Foto: Pixsell/Igor Soban/HRT

MINISTAR unutarnjih poslova i jedan od najbližih suradnika premijera Plenkovića, Davor Božinović, danas je napokon komentirao tvrdnje bivšeg savjetnika predsjednice Mate Radeljića.

Podsjetimo, Radeljić je, nakon što je smijenjen s funkcije savjetnice predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, medijima poslao dramatično priopćenje u kojem je tvrdio da mu je smjenu najavio šef kabineta ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA-e) Davor Franić.

"Rekao mi je da je spreman zabiti se u mene autom"

"Rekao mi je da mu je jako neugodno što je on dobio tu zadaću, ali da je mora izvršiti. U daljnjem tijeku razgovora posebno je naglasio kako mi mora dati do znanja da će, citiram: 'Služba u svakom pogledu štiti predsjednicu od mog mogućeg negativnog djelovanja nakon što odem iz Ureda i da je spreman, ako dobije takav zadatak, i autom se zabiti u mene'", naveo je Radeljić u priopćenju.

Božinović: Policija nije zaprimila nikakvu prijavu za prijetnju

Iako se radi o izuzetno teškoj optužbi izrečenoj s pozicije donedavnog savjetnika predsjednice Republike, ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću trebalo je gotovo tjedan dana da ih prokomentira.

"Policija nije zaprimila nikakvu prijavu za prijetnju", rekao je Božinović.

Dodao je kako ne vidi elemente zloupotrebe SOA-e od strane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, javila je novinarka N1 Katarina Brečić na Twitteru.

 

Pročitajte više