radna sjednica biskupa zagrebačke crkvene pokrajine

U Požegi se pod presjedanjem zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića održava prva ovogodišnja biskupska radna sjednica Zagrebačke crkvene pokrajine. L

"Posebna tema radnog sastanka je ustanova za uzdržavanje svećenika, klera, koja se uspostavlja u svakoj našoj biskupiji s ciljem uspostave solidarnosti i brige svećenika jednih za druge", rekao je kardinal Bozanić.

Na prvom metropolijskom sastanku u Požegi kardinal je rekao kako se dio metropolije i križevačke eparhije osamostalio uspostavom nove apostolske administrature u Vojvodini, u Ruskom Krsturu, te je na neki način metropolija sada manja.

"Takve su promjene zahtijevali pastoralni razlozi. Međutim, naša metropolija želi biti otvorena svim Crkvama i svim biskupijama, osobito kad je u pitanju promicanje crkvenosti i međusobna pomoć", rekao je kardinal na početku sastanka.

Požeški biskup Antun Škvorčević je u uvodnu izlaganju iskazao zadovoljstvo što je upravo požeška biskupija domaćin toga radnog sastanka, kojemu je prvi put kao kardinal nazočio zagrebački nadbiskup Josip Bozanić.

Pročitajte više