Radnica koja je razotkrila teror u Bosi dobila otkaz: "Zbog maltretiranja mjesecima pije tablete"

Screenshot: Nova TV

IVANKA DUJMIĆ iz Vinkovaca, koja je otvoreno progovorila o teroru koji je doživljavala kao prodavačica u trgovačkom lancu Boso, danas je dobila otkaz - potvrdila je to za Index njezina kćer Tea.

Iako smo pokušali razgovarati s Ivankom, njezina nam je kćer rekla da se ona osjeća loše te da je nakon vijesti o otkazu morala popiti tabletu za smirenje.

"Oni su prije nekoliko dana poslali Bosi dopis u kojem traže od njega da joj uruči njezin ugovor o radu. Oni su morali taj ugovor držati u trgovini u slučaju da dođe inspekcija. U trenutku kada je otišla na bolovanje, moja majka se uopće nije snašla, i nije uzela taj ugovor sa sobom. Kako je tata podigao tužbu protiv Bose, kada je došao poštar, oni su mislili da je došao ugovor, ali došao je otkaz", kazala nam je njezina kćer Tea.

Kazala je da je njezina majka na bolovanju od travnja i da je vijest o otkazu jako teško primila.

"Majka svaki dan pije tablete"

"Ona već dva mjeseca nije onakva kakva je bila prije. Svaki dan pije tablete. Bila je ok, ali danas, morala je popiti Normabel, sada leži... Ona je godinama trpjela maltretiranje, govorili smo joj da da otkaz, ali prelomilo se prije dva mjeseca", priča nam Tea.


Kaže da je trgovina u kojoj je njezina majka radila zatvorena prije dva dana pod izlikom da je negativno poslovala. Također tvrdi kako to nije istina, jer je u njezina majka dvije godine u trgovini dobivala 13. plaću na ruke jer su podizali promet.

"On je zatvorio trgovinu kako bi mogao napisati da je poslovanje bilo negativno", priča Tea Dujmić za Index.

"Mama i tata ovih dana idu u Osijek. Sindikat će preuzeti tužbu za isplatu prekovremenih sati, a tata će podignuti privatnu tužbu zbog mobbinga. Jedan dio će ići preko sindikata, a jedan privatno", kazala nam je Tea na upit što njezini roditelji dalje planiraju učiniti.

Nova prijava

Istovremeno, stigla je nova prijava protiv Bose, a podnio ju je HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić.

"Kad je pravobraniteljica u Saboru iznosila izvješće predao sam mail od djelatnice firme Boso. U mailu je pisalo o stanju i načinu rada gdje se narušavaju prava radnika", rekao je Culej za Index dodavši kako je riječ o otkazima, prebacivanjima i kažnjavanjima.

"Ja sam izvršio svoju obavezu kao saborski zastupnik, nije ona jedina, bilo ih je više", dodao je Culej.

Index je za komentar pokušao kontaktirati i Boso, ali nam se nitko na niti jedan broj nije javio - niti tajnica direktora Bosiljka Stanića, niti voditeljica pravnih i kadrovskih poslova, niti voditeljica marketinga.
 

Pročitajte više