Radnici Dalmatinke nove Polančecu iskazali zahtjev za trenutnom isplatom šest plaća

KONAČNO su dogovoreni zahtjevi radnika Dalmatinke nove koji su se na današnjem skupu pred tvornicom u Sinju izjasnili ministru gospodarstva Damiru Polančecu kako žele da im šest plaća bude isplaćeno odmah, a daljnje tri u roku od dva mjeseca.

Predsjednica podružnice Nezavisnog sindikata u "Dalmatinki", Iva Radonja, potvrdila je zahtjeve stotinjak radnika koji su se skupili pred tvornicom. Radnici se opet pred ulazom u tvornicu sastaju u petak kako bi saznali rezultate pregovora s ministrom Polančecom, ministricom pravosuđa Anom Lovrin i članovima Uprave Dalmatinke nove koje vode sindikalisti.

Radnici su već najavili kako će u slučaju nepovoljnih rezultata nastaviti štrajk, a ne isključuju druge akcije. Vlasnici tvornice, braća Ladini, nedavno su izjavili za medije kako će proizvodnja započeti čim bude donesena odluka Visokog trgovačkog suda u Zagrebu o obustavi stečaja što se još nije dogodilo.

Na Trgovačkom sudu u Splitu otvoren je slučaj ponovljenog stečajnog postupka, što je potvrdio Zoran Vujanović, pravni zastupnik radnika te napomenuo: "Stečajni sudac Ivan Basić ponovno je imenovao Nataliju Mladineo, bivšu stečajnu upraviteljicu, na istu dužnost u predstečajnom postupku i ona je trebala u roku osam dana podnijeti izvješće treba li ponovno pokrenuti stečaj, no to još nije učinila iako je rok istekao. Ne želim komentirati kašnjenje, rad suda i stečajne upraviteljice"

V.M.

Pročitajte više