Radnici Jadrankamena napali Brunu Orešara jer im plaća kasni 20 dana!

RADNICI Jadrankamena, nezadovoljni kašnjenjem plaća od 20 dana, fizički su nasrnuli na većinskog vlasnika tvrtke Brunu Orešara. Navodno nije ništa ozbiljno u pitanju, ali da je scena bila neugodna jest, slaže se načelnik Općine Pučišća HDZ-ov Marino Kaštelan.

Incident se dogodio tijekom sastanka zaposlenika u kinu u Pučišćima. Tražili su da im se obrati Orešar. Nije dobro prošlo. 

Trebao je češće dolaziti na Brač...

"U Jadrankamenu radi 220 ljudi iz Pučišća. Nezadovoljstvo se gomilalo godinama. Mislim da se ovo moglo izbjeći da je Orešar češće dolazio i pokazao se kao pravi vlasnik", kaže Kaštelan, koji je i sam nekad radio u Jadrankamenu. Nisu mu poznate ozljede koje je zadobio Orešar. 

Je li moguće da je nekoć uspješni tenisač dobio batina zbog kašnjenja plaće od 20 dana? "Pa znam kako to sad izgleda izvana, ali očito da je za radnike to bilo previše", obrazlaže Kaštelan.

"Nije se dogodilo ništa što se inače ne događa..."

"Nije se dogodilo ništa što se inače ne događa na skupovima zaposlenika. Napada nije bilo, već su se malo pogurali", izjavio je za Index član Uprave Jadrankamena Ivica Dominis.

Policija je pozvana na intervenciju, no nisu uredovali. "Dok su službenici došli, situacija se primirila pa nije bilo razloga za postupanje", pojasnila je Marina Kraljević Gudelj, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Radnice Uzora plaću nisu primile dulje od pola godine!

Tražili smo komentar i od napadnutog Orešara. Tajnica u njegovom Orbis Holdingu prenijela je poruku, ali gazdi očito nije bilo do razgovora.

Radnici Jadrankamena pokazali su da im strpljenje nije jača strana. Orešara su napali radi kašnjenja plaća od 20 dana, a što bi tek rekle radnice splitskog Uzora, koje plaću čekaju dulje od pola godine? Gazdu su danas čekale pred svojom upropaštenom firmom, ali se nije pojavio. Tražit će stečaj, ne bi li ipak nekako došle do zarađenog, ali ne i plaćenog.

Pročitajte više