Radnici PPK Valpovo nastavljaju dežurstvo u kombinatu

RADNICI Poljoprivrednog kombinata Valpovo dd, koji su jučer onemogućili ulazak u poduzeće novoregistriranim čelnicima Nadzornog odbora i Uprave, nastavili su noćas dežurati u tvorničkom krugu.

Nakon što je osječki Trgovački sud nepravomoćnim rješenjem registrirao Ivu Brzicu, vlasnika osječke tvrtke "Novocommerce" koja je najveći pojedinačni dioničar toga kombinata, kao novog predsjednika Nadzornog odbora i Edina Lehu kao novoga predsjednika Uprave, radnici kombinata koji ne podržavaju to sudsko rješenje i dolazak novih čelnika, jučer su se suprotstavili njihovom ulasku u kombinat i uz korištenje vodenih topova.

U priopćenju za javnost iz sjedišta toga kombinata navodi se da su uz radnike, koji redovito rade na svojim radnim mjestima, uvedena i dodatna dežurstva, a na ulazima u tvrtku, uz zaštitare kombinata nalaze se i djelatnici zaštitarske službe koji su tamo upućeni po nalogu novoregistriranog Nadzornog odbora i Uprave.

Navodi se kako je Uprava kombinata, koja je osporavana nepravomoćnim sudskim rješenjem osječkog Trgovačkog suda, jučer zaprimila tu odluku te da je odvjetnički tim pripremio žalbu Visokom trgovačkom sudu. Dodaje se kako su na jučerašnjoj skupštini dioničara okupljenih oko Uprave koja se osporava tim sudskim rješenjem, opozvani članovi Nadzornog odbora i Uprave, koji su upisani u registar osječkog Trgovačkog suda. Nakon odobrenja rada stare Uprave i Nadzornog odbora u prošloj godini, izabran je novi Nadzorni odbor, za čijeg je predsjednika ponovno izabran pomoćnik ministra poljoprivrede i šumarstva Miroslav Božić.

"Osim službene žalbe odgovarajućem sudu sva potrebna dokumentacija bit će upućena i na razmatranje Državnom sudbenom vijeću radi mougućeg pokretanja stegovnog postupka protiv odgovoranih osoba u osječkom Trgovačkom sudu, koje su omogućile da se provede registracija koja nije u skladu sa zakonom. Protiv niza osoba, među kojima su Ivo Brzica i Edin Leho, podnesena je kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu", stoji u priopćenju.

(Hina) ivuc ln

Pročitajte više