Radnici Skladgradnje traže oslobađanje Slavena Žužula: Bit će krvi ako direktor ne izađe do Božića!

STOTINJAK radnika Skladgradnje okupilo se danas u 13 sati pred splitskim uredom ultimativno tražeći oslobađanje svog direktora Slavena Žužula, koji je zajedno s direktorima HAC-a osumnjičenima u aferi Nesklad pritvoren već mjesec dana. Podršku su došli pružiti i nogometaši RNK Split, predvođeni sportskim direktorom Nenadom Pralijom. Žele u Prvu ligu pa bi i oni rado vidjeli Žužula na slobodi.

Stručan i socijalno osjetljiv

Raspoloženje je bilo prilično naelektrizirano, najveći aplauz pobrao je krupni brko koji riječi nije birao. "Bit će krvi ako naš direktor ne izađe do Božića vani. Svi ćemo u Zagreb", zaprijetio je. Radnici su uvjereni da je Slaven Žužul nevin i žele da to dokaže braneći sa slobode. Kako je dobijao posao, ne zanima ih previše. Neka se Kalmeta bavi s tim, kažu.

"Kome ovo treba? Netko želi da se 750 radnika nađe na ulici. A naš direktor je super čovjek. Ovo mu je sve namješteno. Stručan je i socijalno osjetljiv", kuju u nebesa radnici Skladgradnje pritvorenog direktora. Strahuju za radna mjesta i plaće, koje su dosad bile redovite, a nije se štedjelo ni na božićnici.

Direktori HAC-a i Žužul i dalje u pritvoru

Tvrde da su se sami okupili, no slučajno ili ne, danas je na Županijskom sudu u Zagrebu održano ročište, na kojem su se trebali ispitati posljednji svjedoci koje je predložilo Državno odvjetništvo. No, kako se danas na sudu nije pojavio pozvani direktor Konstruktora Željko Žderić, a ni prošlog tjedna nisu došla dva pozvana svjedoka, očekuje se da će osumnjičenima biti produžen pritvor. Tim više, jer je tužilaštvo zatražilo da se ispitaju još tri svjedoka. 

Pročitajte više