"Radnici T-HT-a recesiju osjećaju od 1999. godine kada je Vlada prodala svoje obiteljsko srebro"

"HRVATSKI sindikat telekomunikacija (HST) izrazito se protivi dogovoru Vlade i nekih sindikalnih središnjica, koje uglavnom predstavljaju javne službe i državne službenike, da se deficit državnog proračuna krpa 'kriznim' porezom koji će opteretiti sve građane Hrvatske", navodi se u priopćenju s naznakom "Prosvjed" pristiglom iz HST-a.

"Radnici T-HT-a recesiju osjećaju od 1999. godine kada je Vlada RH prodala svoje obiteljsko srebro i omogućila Deutsche Telekomu da prepolovi broj od 11.000 radnika i natjera ih na svakodnevnu nemilosrdnu borbu preživljavanja u konkurentskom okruženju, tj. štednju i rezanje svih troškova s ciljem što veće dobiti novom vlasniku", dodaje se.

Smatramo da Vlada RH ima niz drugih mogućnosti koje su nužne i puno djelotvornije za izvlačenje zemlje iz krize. Ekonomski stručnjaci nude rješenja. Istina, te mjere ne garantiraju pobjedu na sljedećim izborima, ali odgovorna Vlada mora zagristi u tu kiselu jabuku, kao što to moraju i odgovorni sindikati. HST će podržati svakoga tko zastupa ovakva načela", stoji u priopćenju kojega potpisuje Juko Cikojević, predsjednik HST-a.

Pročitajte više