Radnici Zvijezde i Pika zajedno krali robu tvrtkama za koje su radili. Odao ih GPS

Ilustracija: Emica Elvedji/PIXSELL

IZVANREDNI otkaz uslijedio je trojici radnika Zvijezde i Pika koji će uskoro završiti na optuženičkoj klupi zbog krađe robe iz tvrtki u kojima su bili zaposleni.

U optužnici stoji da su radnici Zvijezde i vrbovečkog Pika od 2019. do 2021. u Ulici Marijana Čavića 1 u Zagrebu, po prethodnom međusobnom dogovoru, neovlašteno uzeli i zadržali za sebe 4493 palete koje su prodali na otkupnim stanicama, prenosi Danica.

Iz tvrtki PIK Vrbovec plus i Zvijezda plus, koje su dio Fortenove, neovlašteno su uzimali "lom" robu koju su prodavali. Radnici su međusobno podijelili novac, čime su tvrtke oštetili za oko 29.500 eura, odnosno 222.000 kuna, stoji u optužnici.

Zdenko (54) bio je zaposlenik Zvijezde, a Josip (37) i Stjepan (54) radili su u Piku.

U Zvijezdi preko GPS-a zamijetili da kamion često odlazi na mjesto na koje ne bi trebao ići

U Zvijezdi su preko GPS-a primijetili da kamion koji je vozio Zdenko često odlazi na mjesto na koje ne bi trebao ići, a to je krug tvornice Dioki, gdje je bila tvrtka koja otkupljuje palete, piše Danica.

Iz Zvijezde su Zdenku kod Diokija napravili zasjedu i zatekli ga s hrpom paleta koje je donio na prodaju. Ubrzo je otkriveno kako je palete prodavao i Josip iz Pika, a Stjepan je otkriven jer mu je Zdenko tog dana u kamionu iz kruga tvrtke u tajnosti izvezao robu ukradenu iz skladišta.

"Robu bih ja dovezao do Zdenka, a on ju je izvezao van, a tu istu robu bih ja poslije stavio u svoj osobni automobil. Količina je bila oko 10 do 15 tegli cikle, isto toliko krastavaca, nešto loma Belje sira te nešto loma Zvijezdinog jestivog ulja. Uzeo sam i tri Pikova jegera", rekao je Stjepan, piše Danica.

DORH za trojicu radnika traži po godinu dana uvjetnog zatvora jer dosad nisu bili osuđivani. Radnici će vjerojatno morati podmiriti štetu tvrtkama koju su počinili krađama.

Pročitajte više