Radnik stradao u požaru, bore mu se za život. Objavljeni detalji, slike su strašne

JEDNA je osoba teže ozlijeđena u velikom požaru koji je noćas zahvatio paletarnicu nedaleko od Velike Gorice. Proširio se na upravnu zgradu i skladište. Vatrogasci su malo nakon ponoći primili dojavu o eksploziji stroja i požaru.

Filip Galeković, vlasnik tvornice, kazao je da je izgorjela četvrtina, gotovo trećina pogona. "Materijalni dio je možda i manje bitan u svemu. Najgori dio je da je jedan kolega nastradao. Na odjelu je intenzivne njege. Posjetit ćemo ga u bolnici i razgovarati s njegovom obitelji", kazao je Galeković za HRT.

Dodao je da se u njegovoj tvrtki provodi zaštita na radu i da su svi djelatnici educirani za rad na siguran način.

Iz Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice potvrdili su da ozlijeđeni radnik ima opekline od 40%, inhalacijsku opeklinu i intubiran je. Nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja. Tvornica je gorjela do jutros, vatrogasci su cijelo jutro na terenu.

Još se ne zna uzrok

Uzrok požara još se ne zna. Ljudi kažu da se požar dogodio ondje gdje se proizvode peleti, a eksplodirao je stroj za kojim je bio radnik koji se tada i ozlijedio.

Ivica Maceković, zapovjednik JVP-a Velika Gorica, kazao je za HTV da su u ponoć i 8 minuta dobili dojavu o požaru u drvoprerađivačkoj industriji.

"Nakon same dojave nismo znali da se radi o požaru ovakvih razmjera, ali smo na udaljenosti od 5 kilometara već vidjeli da se radi o velikom požaru, pa smo počeli dizati dodatne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava", kazao je.

Trenutačno je na terenu 11 dobrovoljnih vatrogasnih društava i jedna javna vatrogasna postrojba.

"Stalno mijenjamo ljude. Umorni odlaze, a dolaze novi. Uglavnom smo sanirali požarište. Ima još izdimljavanja, a imamo i strojeve koji nam pomažu da uklonimo limeni krov koji je pao na drveni gorivi materijal. Ima jako puno drvenog materijala. Čeka nas još dosta posla, ali nema opasnosti od širenja požara", dodao je.

Vatrogasci iz JVP-a Velika Gorica oglasili su se i na Facebooku. Objavili su fotografije koje dobro pokazuju o kako se velikom i ozbiljnom požaru radilo.

"Večeras malo poslije ponoći zaprimili smo dojavu o eksploziji stroja za proizvodnju peleta u tvrtki PPS Galeković te o jednoj ozlijeđenoj osobi uslijed eksplozije. Prilikom eksplozije nastao je požar koji se proširio na pogon za proizvodnju peleta i parketa te dio skladišnog prostora. Odmah po dojavi izašli smo s 3 vozila i 10 vatrogasaca. Pošto se radi o požaru većih razmjera, u pomoć smo pozvali 13 DVD-a s 14 vozila i 80 vatrogasaca te zajedničkim snagama i požrtvovnošću uspjeli prekinuti širenje požara na ostale pogone i objekte.

Na ovakvim intervencijama vidimo koliko su bitne obuke svih vatrogasaca naše zajednice, gdje se noćas to jako dobro vidjelo na samom terenu. Obuke kao što je upotreba dišnih aparata uveliko je pridonijela brzini odrađivanju ove intervencije.

Ovim putem se zahvaljujemo svim DVD koji su nam uskočili u pomoć te onima koji su se nudili da pružaju istu. Vidjelo se na dijelu da smo najjača operativna snaga ove zajednice i da zajedničkim snagama prebrodimo i najveće intervencije. Hvala Vam!

Trenutno se vrši dogašivanje i saniranje požarišta", napisali su na Facebooku.

Pročitajte više