Rajko Ostojić: Izbori na ljeto su blitzkrieg, a Milanović je uletio u zamku

Screenshot: N1

POTPREDSJEDNIK SDP-a Rajko Ostojić bio je gost današnjeg N1 Studija uživo.

Komentirajući ideju da izbori budu na ljeto i da se već sredinom svibnja raspusti sabor potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić nazvao je to blitzkriegom. "To je blitzkrieg, ali mi priželjkujemo izbore", dodao je.

Komentirajući događaje iz Okučana, Ostojić smatra kako SOA nije dobro napravila svoj posao te kako je predsjednik Milanović trebao ranije biti upozoren kako će ondje biti osobe u odorama s insignijama HOS-a.

"Milanović nije trebao uletjeti u zamku, SOA nije odradila svoj posao. ZDS je ušao u službeni protokol, državne institucije", istaknuo je. Također smatra kako se premijer Plenković treba odlučiti i kazati smatra li je li pozdrav "za dom spremni" ustaški ili ne.

SDP sprema koaliciju

Dodaje, međutim, kako ove teme kamufliraju stvarne probleme hrvatskog društva.

"Sve je to zasjenilo ključne probleme - klijentelizam, korupciju, pitanja zdravlja nacije i ekonomskog zdravlja", smatra Ostojić, dok Zlatko Hasanbegović nema plan borbe s tim ključnim problemima. "Oni nemaju nikakav plan, ni program, oni ne znaju što napraviti s Hrvatskom", kaže Ostojić.

Što se tiče koalicije SDP-a i drugih stranaka, Ostojić je razgovarao s HSS-om, HSU-om i strankom Snaga, dok su se također još vode razgovori sa županom Bajsom i Ankom Mrak-Taritaš.

Pročitajte više