RASKOL U VLADI? Ploča u Jasenovcu mora biti hitno skinuta, kažu u HNS-u

Foto: Pixsell/Patrik Macek/FaH

HNS se oglasio oko izjava ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića iz kojih je jasno da ploča s natpisom "Za dom spremni", ostaje do daljnjeg u Jasenovcu. HNS-ovci nisu htjeli izaći pred novinare nego su poslali snimljenu izjavu, što nije normalna praksa u demokratskim zemljama.

>> HDZ odlučio: U Jasenovcu ostaje ploča s ustaškim pozdravom


U HNS-u kažu da su postigli dogovor s premijerom oko brzog uklanjanja ploče, da očekuju da se toga u HDZ-u pridržavaju, pa im nije prihvatljiv ostanak u vladi koja nije odlučna u provedbi dogovorenog.

"HNS je postigao dogovor s premijerom i očekujemo da se taj dogovor poštuje. HNS smatra da je za Hrvatsku danas glavna tema hitna provedba kvalitetne obrazovne reforme i projekata koji osiguravaju gospodarski napredak.

Hrvatskoj nisu potrebna fašistička obilježja, niti građani zaslužuju da ih se opterećuje raspravama o temi koja mora imati samo jedan zaključak: uklanjanje ploče u najkraćem mogućem roku. Za HNS nije prihvatljivo partnerstvo u vladi koja nije odlučna u provedbi postignutih dogovora, reformskih odluka i potpisanih sporazuma", priopćio je član predsjedništva HNS-a, Tomislav Stojak.

Kada je u lipnju HNS ušao u vladu, obećavao je da će skinuti ploču za mjesec dana. Nakon što je taj rok istekao govorili su kako nije problem u jednoj ploči te da traže cjelovito rješenje.

Pročitajte više