Raspad sistema: Splitski HNK napuštaju Bošnjak i Mužek, a za 20 dana odlazi i Štrljić!

SPLITSKI HNK je na koljenima. Iz teatra odlaze zvijezde Elvis Bošnjak i Tomislav Mužek, a za 20 dana prestaje i mandat intendantu Milanu Štrljiću. Ne zna što će, iz Grada Splita još nema odluke kako dalje.

U dvadeset dana čuda se mogu napraviti

"Za dvadeset dana čuda se mogu raditi. Sve će biti napravljeno na vrijeme", nije previše uzbuđen Kerumov zamjenik Jure Šundov. Šefica Kazališnog vijeća Sanja Erceg Vrekalo, koja je predložila Gradskom vijeću Duška Mucala za intendanta, začudila se što uopće nju zovemo i smetamo pitanjem tko će voditi kazalište nakon 1. listopada.

Duško Mucalo taman je vrtio pedale na svom biciklu pa, razumljivo, nije mogao punu koncentraciju obratiti pitanju koje ga muči već nekoliko mjeseci, otkako ga je Gradsko vijeće izabralo za intendanta.

Zvijezde odlaze, tko će ih zamijeniti?

"Sve ćemo znati početkom mjeseca. Inače, nema ništa novo", kazao je zadihani Mucalo za Index s jedne od marjanskih uzbrdica. Kad se već činilo da je zasjeo u Štrljićevu fotelju, sve je, a naročito Keruma, "sledio" ministar kulture Božo Biškupić. Nije dao Mucalu zeleno svjetlo, splitski gradonačelnik prilično se naljutio, ali se s ministrom brzo pomirio, već za koji dan, na otvaranju Splitskog ljeta.

Pojavila se informacija da je Kerum odustao od Mucala i da se dogovorio s Biškupićem da se povjerenje ponovno ukaže Štrljiću, no čini se ništa od toga. "S Kerumom se nisam vidio mjesecima", kaže Štrljić.

Kolektiv splitskog HNK u teškom je rasulu. Bošnjak će u četvrtak objasniti zašto potpuno prelazi u svoje kazalište Play Drama, Mužek navodno ima previše ponuda, ne može stići na sve strane pa zato odlazi. Tko će doći umjesto njih? U idućih dvadeset dana Gradskom vijeću bi trebao biti predložen vršitelj dužnosti intendanta.

Pročitajte više