Raspisan natječaj za televizijsku koncesiju za Grad Zagreb

VIJEĆE za Radio i televiziju danas je drugi put raspisalo natječaj za televizijsku koncesiju za grad Zagreb.

Rok za podnošenje zahtjeva za dostavu natječajne dokumentacije je 30 dana nakon objave u ´Narodnim novinama´, a u roku od dva mjeseca ponude će se moći dostavljati Vijeću, koje još nije odredilo kad će otvarati prispjele ponude te izabrati najboljeg ponuđača.

Televizijska koncesija za gradsko područje dodjeljuje se na rok od sedam godina.

Budući koncesionar druge lokalne televizijske postaje na zagrebačkom području program će emitirati preko dvaju kanala, od kojih će jedan omogućivati digitalno emitiranje. No, po riječima članova Vijeća, početak digitalnog emitiranja očekuje se tek za nekoliko godina, tako da ponuđači neće biti opterećeni uvjetom digitalizacije.

Na prvom natječaju, prije godinu i pol dana, televizijska koncesija za grad Zagreb nije dodijeljena jer nitko od ponuđača, potkraj listopada 2001., nije dobio potrebnih pet od osam glasova članova Vijeća za Radio i televiziju.

Za koncesiju su se tada natjecala četiri ponuđača - ´Gradska televizija Z3´ u vlasništvu tvrtke ´Programi Pinta´, ´Z1-Zagrebački prvi´ tvrtke ´Gizmo´ te poduzeća ´Vel-media´ i ´K2 Medija´.

Članovi Vijeća tada su prigovorili da neki ponuđači nisu jasno prikazali vlasničku strukturu te da nema financijskih elaborata i četverogodišnje ili barem dvogodišnje programske sheme.

Stoga je odlučeno natječaj ponoviti, a sva četiri ponuđača tada su najavili da će se javiti na novi natječaj.

Pročitajte više