Raspudić o Bartulici: Kao da vidite Bozanića na koncertu Aleksandre Prijović

Screenshot: Index, HRT

Nezavisni saborski zastupnik Nino Raspudić komentirao je slučaj novoizabranog europarlamentarca Stephena Bartulice, kojega su, nakon što se u javnosti počelo propitivati njegovu imovinu, u izbornoj noći iz stožera odvezli u crvenom Ferrariju.

Podsjetimo, prvo su Index Istrage otkrile kako je Bartulica kupio kuću na otoku Prviću, za što je digao kredit od 270 tisuća eura, a budući da je već imao jedan kredit u istom iznosu, mjesečna rata iznosila mu je gotovo koliko i primanja. Tada je, kako bi se opravdao, rekao da mu majka plaća životne troškove.

A onda je došla izborna noć pa je Bartulica u stožer Domovinskog došao u Ferrariju koji je vozio, kako smo otkrili, Ivko Marić, kriminalac osuđen za pokušaj ubojstva.

"Samo mu je još falio debeli zlatni lanac oko vrata i kešom da maše"

Raspudić je, gostujući na HRT-u, istaknuo da je došlo do "čudnog miješanja registara" jer "Bartulica, onakav kakvog ga vidimo i znamo, nakon onakvog govora, odlazi u Ferrariju u maniri 50 Centa".

"Samo mu je još falio debeli zlatni lanac oko vrata i kešom da maše, kao da gledam 50 Centa ili Gršu. Kao da nadbiskupa Bozanića vidite u prvom redu na koncertu Aleksandre Prijović", rekao je.

"Radilo se o pokušaju ironije koji nije bio najsretniji"

"Radilo se o pokušaju ironije koji nije bio najsretniji. Akteru te ironije - Bartulici - to ne stoji i očito je da on nije bio autor tog vica. Stvar nije uspjela, a problematično je što se tu pokazuje krim-milje", kazao je.

Ustvrdio je kako je s Bartulicom zadnji put razgovarao na kongresu koji je organizirao Jordan Peterson.

"A sad ga vidim u nekom kontekstu koji izgleda kao balkanski krim-milje, veliki upitnik ostaje iznad glave", priznao je Raspudić.

Koalicija 3P

Osvrnuo se na Odbor za ljudska prava te rekao kako "oni sigurno neće dati ruku za Milorada Pupovca".

"Nedopustivo je da se poigrava sa saborskim odborima u ovoj njihovoj trgovini, gdje kao nema 3P koalicije, ali de facto ima, tako da bude Pupovac sit i koalicija na broju. Posebno je bizarno da su ga htjeli utrapiti oporbi", dodao je.

Aferu Bartulica otkrio je Index. Index otkriva i ne zaboravlja. Novosti oko svih korupcijskih afera možete svakodnevno pratiti u Indexovom registru afera na adresi: www.index.hr/afere

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.