Raspudić: Suce Ustavnog suda viđam po noći kako se smucaju u nekim čudnim razgovorima

Foto: FAH

Mostov Nino Raspudić komentirao je danas jučerašnju odluku Ustavnog suda koji je zabranio Zoranu Milanoviću da bude mandatar ili eventualno premijer.

"Nikakvo uporište nema za to u Ustavu i zakonu", rekao je Raspudić.

Raspudić: Suce Ustavnog suda viđam po noći kako se smucaju u nekim čudnim razgovorima

"Ustavni sud je parapolitičko tijelo isluženih HDZ-ovih kadrova, dijelom SDP-ovih. To je skandalozno, to je najsramotnija institucija u Hrvatskoj i mi odavno govorimo da bi ih trebalo ukinuti i prebaciti ovlasti na Vrhovni sud", rekao je.

Osvrnuo se i na fotografiju koju je podijelio Milanović na kojoj se vidi predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović za stolom s Olegom Butkovićem i Brankom Bačićem.

"To je žalosno, to su važni politički akteri koji su imali istaknutu ulogu u kampanji, Butković, a onda u jednoj ležernoj ljetnoj atmosferi ga vidimo s predsjednikom tog istog Ustavnog suda. Pa nije to ništa novo, pa u ovom parku živi blizu, viđam ih po noći kako se smucaju u trenirkama, u nekim čudnim razgovorima. Znamo mi što je Ustavni sud i zašto ih treba raspustiti", poručio je Raspudić, a prenosi N1.

"Spremni smo na širi antikorupcijski dogovor"

Govoreći o rezultatima parlamentarnih izbora i razgovorima oko formiranja vladajuće većine, rekao je kako su u Mostu spremni na širi antikorupcijski dogovor kako bi se HDZ poslao u oporbu, ali pritom ne može Milanović biti kandidat za premijera.

U toj priči vide sve koji su kritizirali HDZ kao kriminalnu i koruptivnu strukturu koja uništava Hrvatsku, a to su svi od Domovinskog pokreta, preko centra pa na lijevo. "Ne možemo imati partikularnu lijevu vlast, kao što ne možemo imati partikularnu vlast koja bi provodila naše politike, ali možemo naći zajednički antikorupcijski nazivnik da se HDZ pošalje u oporbu, da se sasiječe kriminala koruptivna hobotnica, da se pročiste institucije", poručio je.

Kaže kako je najlogičnija opcija da premijer bude najprepoznatljivija osoba, koja ne mora nužno biti iz stranke s najviše mandata, a u Mostu su otvoreni za razgovor sa svima.

"Nećemo prejudicirati, treba vidjeti tko je spreman sjesti za stol, a prije svega to je pitanje osam zastupnika manjina - hoće li otići s HDZ-om i vrlo vjerojatno Domovinskim pokretom, koji je očito u nekom već ranijem dogovoru, ili su spremni za promjene", rekao je Raspudić.

Pročitajte više