Ratku Mladiću se prije godinu dana "izgubio svaki trag"

Bivšem zapovjedniku vojske bosanskih Srba Ratku Mladiću prije godinu dana se izgubio svaki trag, a od ´slučaja Mladić´ treba razlikovati slučajeve haških optuženika Veselina Šljivančanina i Miroslava Radića, izjavio je u subotu srbijanski ministar policije Dušan Mihajlović.

´Šljivančanin i Radić su naši građani koji bi se, da su pravi vojnici i patrioti, odazvali pozivu domaćeg suda. S obzirom da se nisu odazvali, policija će ih kad-tad pronaći´, kazao je Mihajlović.

Ministar je govorio na Skupštini svoje stranke, Nove demokratije, čiji je predsjednik a koja je na svojoj današnjoj Skupštini promijenila ime u Liberale Srbije.

´Kad je Mladićevom osiguranju otkazana logistička podrška koju je imao u pojedinim strukturama u Srbiji, Mladiću se gubi svaki trag. Već godinu i nešto o Mladiću nema ni traga ni glasa´, kazao je Mihajlović.

On je dodao da ne postoji ´nijedan relevantni dokaz ni indicija´ da je Mladić na teritoriju Srbije, te da je ´neumjesno i nekorektno´ tražiti od vlade Srbije da isporuči Haškom sudu nekoga za koga nitko, pa ni Haški sud, nema dokaz da se nalazi u Srbiji.

Pročitajte više