Hrvatska ga traži zbog napada na Dubrovnik: Vučurević pobjegao iz Beograda u BiH!

RATNI gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević, kojeg Hrvatska tereti zbog ratnih zločina u Dubrovniku, pobjegao je iz Srbije u Trebinje i želi da mu se sudi u Bosni i Hercegovini, otkrio je danas njegov odvjetnik Svetozar Vujačić.

Kaže da mu se Vučurević javio jučer i ispričao da više nije mogao trpjeti što mu se sve u Srbiji događalo od uhićenja 4. travnja. U Trebinju je trenutno s obitelji, piše beogradski Blic.  "Rekao je da će se već sutra prijaviti sudu u Trebinju i da jedva čeka da mu se sudi u BiH", dodao je odvjetnik.

Njegov je klijent, tvrdi, u Beogradu živio u vrlo teškim uvjetima, nije imao novca za smještaj i troškove kućnog liječenja.  Zbog srčanih tegoba Vučurević je 24. kolovoza prebačen u bolnicu, a ovog ponedjeljka je pušten na kućno liječnje.

Hrvatske vlasti ga traže zbog zločina na području Dubrovnika 1991. i 1992. te su čekale odluku o izručenju. Vučurević je pušten iz ekstradikcijskog pritvora 17. lipnja pod uvjetom da do okončanja postupka izručenja ne napušta Srbiju. Trebao se istražnom sucu javljati dva puta tjedno. Kako je uspio pobjeći, još uvijek nije poznato.  Vučurević će ostati poznat i po zloglasnoj rečenici da će JNA nakon osvajanja izgraditi "još stariji i još ljepši Dubrovnik".

Sud u Beogradu odobrio izručenje Vučurevića i BiH i Hrvatskoj
Glasnogovornica Višeg suda u Beogradu izjavila je za Tanjug kako je donesena odluka da Božidar Vučurević može biti izručen i Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, dodala je kako sud nema informaciju da je napustio zemlju.

Pročitajte više