Ravnatelj labinske škole o nesreći s maturantima: Upozoravali smo roditelje...

Screenshot: HRT

RAVNATELJ Srednje škole Mate Blažine u Labinu posjetio je u pulskoj bolnici osmero maturanata ozlijeđenih u prevrtanju traktorske prikolice tijekom proslave zadnjeg dana nastave. 

Maturanti se dobro oporavljaju, a jedan je operiran. Podsjetimo, traktor je izletio s ceste te se prikolica odvojila pa prevrnula. Ukupno je ozlijeđeno 16 učenika, a traktorom je upravljao maloljetni maturant bez vozačke dozvole.

Ravnatelj: Razrednici su održali roditeljske sastanke upravo da upozore roditelje

Ravnatelj labinske škole Đani Žufić govorio je za Dnevnik HTV-a o nesreći te komentirao je li se nesreća maturanata mogla spriječiti, ali i kako utjecati na mlade.

"I mi sami se uvijek pitamo. Koliko god tim mladima govorimo i upozoravamo ih na sve posljedice koje se mogu dogoditi, pogotovo kad koriste prijevozna sredstva, nikako da to dopre do njihovih ušiju. Stalno ih upozoravamo i dok se nešto ne dogodi, nažalost, oni nisu toga svjesni.

I ove školske godine 15. svibnja razrednici su održali roditeljske sastanke upravo da upozore roditelje, ali, nažalost, dogodilo se to što se dogodilo", rekao je ravnatelj Žufić za Dnevnik HTV-a.

"Malo mi je lakše kad sam vidio koliko su oni hrabri i da se dobro drže"

Ravnatelj kaže kako je Ministarstvo odobrilo interventni tim koji će pružati psihološku podršku roditeljima, učenicima i školskom osoblju. Žufić je danas posjetio ozlijeđene maturante u Općoj bolnici Pula.

"Sad mi je malo lakše, kad sam vidio koliko su oni hrabri, da se dobro drže, i neki će se uskoro vratiti svojim kućama. Ja im želim brz i uspješan oporavak. Još imamo učenicu i učenika u riječkoj bolnici, njih planiram posjetiti čim uvjeti budu omogućavali", kaže Žufić.

Ravnateljica bolnice: Nijedan maturant nije u životnoj opasnosti

Ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić kaže da se osmero maturanata zadržanih u bolnici dobro oporavlja. 

"Ništa se nije pogoršalo. Nema novih dolazaka, što je najvažnije. Nema nijednog maturanta koji je u životnoj opasnosti. Jučer je jedan operiran, danas će biti drugi, a treći će proći bez operacije", govori Hrstić.

Stanovnici Labina koji su razgovarali s novinarima Dnevnika HTV-a kažu da su još uvijek u nevjerici zbog događaja s maturantima. "Ne možemo vjerovati da mladi idu tako na slijepo. Jučer su se najviše čuli zvukovi sirena hitne i vatrogasaca. Dobro je da su ostali živi", komentirala je jedna građanka.

"Jako sam šokiran. Čim sam saznao, zvao sam prijateljicu. Ona je trebala biti na prikolici, ali, hvala Bogu, izašla je", ispričao je mladić iz Labina.

Pročitajte više

 

Pročitajte više