Ravnatelj Uskok-a imenovan za zamjenika glavnog državnog odvjetnika

VRŠITELJ dužnosti ravnatelja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala i šibenski županijski državni odvjetnik Željko Žganjer imenovan je danas za zamjenika glavnog državnog odvjetnika.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić je između više kandidata Državnoodvjetničkom vijeću (DOV) predložio da za njegovog zamjenika imenuje Žganjer, koji je i njegov kandidat za ravnatelja USKOK-a. Žganjera je Bajić za sada na tu dužnost imenovao privremeno na rok do šest mjeseci.

Bajić je najavio da bi godinu i pol dana nakon donošenja Zakona o USKOK-u, ta institucija trebala početi obavljati sve svoje zadaće na suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala.

Osim stalnog ravnatelja, USKOK će dobiti i trajni prostor u Gajevoj ulici u Zagrebu, bit će kadrovski ekipiran, a sva tri njegova odjela - za istraživanje i dokumentaciju, za praćenje pojava korupcije i odnose s javnošću i odjel tužitelja - napokon bi počeli s radom, kazao je Bajić.

Bajić je najavio da će već do kraja tjedna s ministrom unutarnjih polova Šimom Lučinom dogovoriti prelazak dva policijska inspektora na rad u USKOK.

DOV je na današnjoj sjednici imenovao 11 zamjenika državnih odvjetnika u devet državnih odvjetništva.

Po jedan zamjenik imenovan je u županijska državna odvjetništva u Osijeku, Šibeniku, Bjelovaru i Splitu.

Po dva općinska državna odvjetnika imenovana su u Osijeku i Bjelovaru, a po jedan u Pazinu, Zaboku i Karlovcu, dok se za Slatinu oglas ponavlja jer jedini kandidat koji se javio nije imenovan.

Za zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Osijeku imenovana je Zorka Fumić, u Šibeniku Zvonko Ivić, u Bjelovaru Ančica Molnar, a u Splitu Jurica Jurač.

Nove zamjenice u općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru su Sandra Knof Čanić i Alica Čretnik, u Osijeku Željka Papić i Željka Radlović, u Pazinu Ksenija Prebježić, u Karlovcu Biserka Brlečić, a u Zaboku Miljenko Puškar.

Osim za zamjenička mjesta u državnim odvjetništvima na općinskoj razini u Osijeku i Karlovcu, za koja su se javila šest, odnosno četiri kandidata, za ostala mjesta u državnom odvjetništvu nije bio većeg zanimanja.

Pročitajte više