Ravnateljica koja nije otišla u New York: A veselila sam se misi...

Foto: 123rf

RAVNATELJICA splitske V. gimnazije Vladimir Nazor Ankica Kovač u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju ustvrdila je kako je ona sama platila putovanje u New York, ali da nije na njega otišla zbog medijske hajke.

Otkrila je i kako se veselila misi u New Yorku.

"Sad to više nije studijsko putovanje već privatno, a nakon medijske hajke nemam želuca za ići na putovanje. Nažalost, između ostalog, veselila sam se i misi", rekla je Kovač Slobodnoj Dalmaciji.

Slobodna Dalmacija objavila je i navodno nekakav završni program putovanja u kojemu je osim samo jednog posjeta školi navedeno još nekoliko posjeta obrazovnim ustanovama u New Yorku. No, ako je to zaista završni program putovanja, postavlja se pitanje zašto su neki ravnatelji uzeli godišnji odmor da bi išli na službeni put i zašto su uopće na put išle zaposlenice županije.  Također, ako je zaista tako i planirano, zašto su neki onda odustali od puta, a i zašto bi si sami plaćali službeni put?

Hitrec rekla da je otkazan put, to je laž

Podsjetimo, Index Istrage su otkrile da je Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja organizirala "studijsko" putovanje za ravnatelje u New York. Index Istrage posjeduju dokument kojim se ravnatelji pozivaju na sedmodnevno putovanje od 13. do 19. veljače te dokument u kojem stoji plan putovanja iz kojeg je vidljivo da će u sedam dana posjetiti samo jednu školu i Department of Education (ukupno će pet sati provesti na službenom dijelu), dok su ostali dani rezervirani za razgledavanje New Yorka, shopping izlet do susjednog New Jerseyja, krstarenje, večere, druženje s hrvatskim franjevcima.

Dan nakon objave članka Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, na čelu s predsjednicom Suzanom Hitrec, na svojoj je web stranici objavila da se otkazuje putovanje u New York.

"Obavještavaju se svi članovi UHSR-a da se otkazuje studijsko putovanje u New York u organizaciji Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja", stoji u objavi.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak potom je potvrdila da je otkazano studijsko putovanje u New York. "Dobila sam poruku od predsjednice Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzane Hitrec da se od putovanja odustaje", rekla je jučer ministrica Divjak novinarima ispred Banskih dvora.

Spomenimo da je i Suzana Hitrec, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja koja je organizirala ovo putovanje, u Dnevniku HRT-a još jednom izjavila da je putovanje otkazano.

No, putovanje nije otkazano.

Međutim, na aerodromu smo jučer ujutro sreli voditelja putovanja iz turističke agencije Speranza Slavena Rukelja u društvu nekih ravnatelja i zaposlenica Osječko-baranjske županije Sandre Filipović, pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, te Katarine Krešo, voditeljice Odsjeka za financiranje školskih ustanova. Tko je sve otputovao, pročitajte ovdje.

Pročitajte više