Ravnateljica medulinske škole optužena jer nije obavijestila o vršnjačkom nasilju

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

RAVNATELJICA medulinske osnovne škole optužena je zbog kaznenog djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta jer "relevantne osobe i službe" nije obavijestila o vršnjačkom nasilju koje se u toj školi dogodilo u veljači prošle godine.

Pulsko tužiteljstvo je, ne otkrivajući identitet i pojedinosti, priopćilo da je protiv okrivljene 52-godišnje hrvatske državljanke pred Općinskim sudom u Puli podignuta optužnica "zbog počinjenog kaznenog djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta i drugih ranjivih skupina odnosno postupanje protivno pravilima struke".

Terete ju da je navedeno kazneno djelo počinila iz nehaja, za što je predviđena kazna do najviše godine dana zatvora. 

Maloljetnika napali drugi učenici

"Optužnicom se okrivljenu tereti da je u veljači 2022. godine kao ravnateljica jedne obrazovne ustanove na području Istarske županije počinila navedeno kazneno djelo, odnosno da, iako je bila upoznata s događajem koji se odvio u toj ustanovi, nije obavijestila relevantne osobe i službe", stoji u priopćenju.

Neslužbeno se doznaje kako se radi o ravnateljici medulinske osnovne škole, a riječ je o slučaju vršnjačkog nasilja koji se dogodilo na školskom igralištu kada je maloljetni učenik ozlijeđen u napadu drugih učenika. 

Ravnateljica škole Emanuela Pinzan Chiavalon lani je opovrgnula napise medija koji su naveli kako nije poduzela sve konkretne korake i mjere te da je navodno pokušala zataškati vršnjačko nasilje u školi ustvrdivši da je u cijeli slučaj uključila "najširu javnost škole, policiju i ostale službe".

Pročitajte više

 

Pročitajte više