Ravnateljica šibenske bolnice dala neopozivu ostavku

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

SANJA JAKELIĆ, ravnateljica županijske bolnice u Šibeniku, podnijela je neopozivu ostavku. Objavila je kratko priopćenje u kojem o svojoj odluci obavještava javnost.

"Ovim putem Vas obavještavam da sam s danom 21. listopada 2021.g. Županu g. Jeliću te članovima UV-a Opće bolnice Šibensko-kninske županije podnijela neopozivu ostavku na mjesto ravnateljice Opće bolnice Šibensko-kninske županije.

Bila mi je osobita čast i zadovoljstvo biti na čelu najveće i najstarije zdravstvene ustanove naše županije te se nadam da sam svojim radom kao ravnateljica dala skromni doprinos dugoj i uglednoj povijesti naše bolnice", piše u priopćenju.

"Zasad ne želim nikakve razloge navoditi"

Jakelić je zahvalila svim suradnicima i djelatnicima bolnice, kao i pacijentima, žiteljima županije i predstavnicima medija na podršci tijekom epidemije. "Ostajem i dalje na raspolaganju kao doktor medicine, specijalist dermatologije", navela je.

O razlozima ostavke nije pisala.

"Nije se ništa dogodilo", rekla je za Šibenski.hr.

"Zasad ne želim nikakve razloge navoditi, a nema ni potrebe za tim", rekla je Jakelić. 

Župan: Iznimno je dobro organizirala posao

Osnivač bolnice je Županija, a župan Marko Jelić hvali dosadašnji rad Jakelić.

"To je njezina odluka, na to ima pravo, meni je iskreno žao jer moram naglasiti da smo imali vrlo kvalitetnu suradnju, iznimno je cijenim i to će tako biti i ubuduće", kazao je župan Jelić. "O namjeri da odstupi s dužnosti Sanja Jakelić je već neko vrijeme govorila, i prije promjene vlasti u županiji, i planirala se vratiti struci. Kroz ovo vrijeme pandemije covida-19 Sanja Jakelić je kao ravnateljica iznimno dobro organizirala posao u bolnici i osigurala sve potrebne zdravstvene usluge našim sugrađanima i na tome smo joj posebno zahvalni. Ali to vam je tako, svatko u jednom trenutku osjeti zamor, potrebu da nešto promijeni, pa je tako i dr. Jakelić odlučila povući ovaj potez i posvetiti se isključivo struci", rekao je Jelić.

Najavio je za petak poslijepodne sjednicu Upravnog vijeća bolnice, kada će biti imenovan i vršitelj dužnosti ravnatelja.

Bivši ravnatelj: U bolnici postoji paralelni sustav upravljanja

Šibenski gradonačelnik Željko Burić, koji je 15 godina bio ravnatelj šibenske bolnice, kaže da u bolnici postoji paralelni sustav upravljanja te za to krivi novu vlast u Županiji.

"U bolnici je počeo funkcionirati paralelni sustav upravljanja. Kad imate predsjednika Upravnog vijeća (doktor Kristijan Stipaničev) koji uzima ovlasti ravnatelja i koji kontinuirao vrijeme provodi u Ravnateljstvu i utječe na odluke ravnateljice, to je očiti paralelni sustav upravljanja koji je prisutan u svim bolnicama gdje su na vlast došle alternativne političke opcije. Bolnica je, međutim, vrlo složen sustav, pogotovo u uvjetima pandemije covida-19, gdje vi ipak morate osigurati funkcioniranje i akutne bolnice i u takvim okolnostima igrati se, bez iskustva i bez znanja sa sustavom, to su vrlo opasne stvari", rekao je Burić za Šibenski.hr.

Pročitajte više