Ravnateljica škole u kojoj je roditelj udario profesora: Nemamo se kako zaštititi

Screenshot: Google Maps

Danas je u trogirskoj Osnovnoj školi Majstora Radovana otac jedne učenice upao na sat i šakom udario profesora.

Po dolasku policije on je uhićen, a napadnuti profesor zatražio je liječničku pomoć. O strašnom incidentu na Indexov upit odgovorila je i ravnateljica škole Zorana Bakula.

Potvrdila nam je da je došlo do incidenta, ali nije htjela govoriti o detaljima zbog policijske istrage. No istaknula je da "nešto hitno treba mijenjati po pitanju zaštite učenika i djelatnika". 

"Jesmo li došlo do točke kada bi svaka javna ustanova trebala imati zaštitara?

"S obzirom da je u tijeku policijsko postupanje, ne bih htjela ulaziti u detalje incidenta te Vas molim da se obratite PU Trogir u svezi daljnjih upita.

Osobno bih dodala da je ovo još jedan u nizu incidenata u hrvatskim školama te da se nešto hitno treba mijenjati po pitanju zaštite učenika i djelatnika. U školu može doći svatko, a nemamo mehanizme da bismo se zaštitili. Nažalost, današnji slučaj to potvrđuje te jedino što možemo je pozvati policiju tek kad se nešto dogodi.

Jesmo li došli do točke u društvu kada bi svaka javna ustanova trebala imati zaštitara na vratima? U svakom slučaju, voljeli bismo da se ovakvi događaji više nikada ne ponove", rekla nam je ravnateljica trogirske škole. 

Pročitajte više