Razbojnik u Zagrebu opljačkao hendikepiranog muškarca

JUČER su u Zagrebu zabilježena četiri razbojstva u kojima su lopovi odnijeli više tisuća kuna. Mirno jutro prekinuto je oko 10 sati na području Dubrave gdje je razbojnik po već uhodanom sistemu upao u sportsku kladionicu i prijeteći pištoljem od 45-godišnje djelatnice kladionice otuđio nekoliko tisuća kuna utrška.

Policijska uprava zagrebačka priopćila je kako je razbojnik napad izvršio odmah po otvaranju kladionice dok se djelatnica sama nalazila u prostoriji.

Zasad nije utvrđeno kako je razbojnik znao da u kladionici ima novca s obzirom da većina poslovnica sportskih kladionica nastoji utržak od prethodnog dana, zbog razbojničkih prepada, skloniti na sigurno.

Idući slučaj zabilježen je desetak sati kasnije u Heinzelovoj ulici na Peščenici gdje je razbojnik maskiran šalom oko lica i uz prijetnju pištoljem izvršio razbojstvo nad 32-godišnjom djelatnicom ljekarne. Kao i u prethodnom slučaju lopov je odnio nekoliko tisuća kuna.

Oko 20.30 sati policija je dobila dojavu o još jednom razbojstvu koje je lopov počinio nad hendikepiranom osobom. 37-godišnji hrvatski državljanin se u spomenuto vrijeme, u društvu godinu dana mlađe kolegice s posla, nalazio ispred ugostiteljske radnje u Paromlinskoj ulici.
 
Nakon izlaska iz radnje 36-godišnjakinja je muškarcu u kolicima u krilo stavila svoju osobnu torbicu i zatim otišla po automobil koji je vlasništvo oštećenoga. Dok je muškarac u kolicima čekao da mu kolegica doveze vozilo s leđa mu je prišao razbojnik koji ga je snažno udario po glavi i iz krila mu ukrao dvije torbe, njegovi i kolegičinu.

Čini se da je razbojnik znao neke informacije o oštećenom jer se u njegovoj, kao i u torbici njegove kolegice, nalazio dnevni utržak poduzeća u kojem zajedno rade.

Nakon što se s automobilom vratila do mjesta gdje je nakratko ostavila kolegu šokirana je 36-godišnja žena mogla samo konstatirati da joj je bespomoćni kolega u kolicima opljačkan, te je nakon toga pozvana policija.

Muškarcu u kolicima liječnička pomoć je pružena u KB Dubrava gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozlijede. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Posljednji je slučaj policiji prijavljen oko 20.35 sati kada se na području Trešnjevke, Mlake, dogodilo razbojstvo u kojem je maskirani lopov (šal oko lica) 26-godišnjem djelatniku kioska zaprijetio pištoljem.

Mladić je iz straha za život razbojniku predao novac, a materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

I.K.

Pročitajte više