Razglednica dokaz da supruga Josefa Fritzla nije znala za podrum strave

ZA SVJETSKU javnost najveća rupa u stravičnom slučaju Fritzl bila je "neznanje" njegove supruge, međutim novi dokazi potvrđuju da je zaista govorila istinu.

Naime, Josef Fritzl je riskirao život svoje teško oboljele kćeri Kerstin te ju je odveo u bolnicu tek kad je supruga Rosemarie otišla na odmor u Italiju. Novi podatak je otkriven nakon što je policija došla u posjed razglednice koju je Rosemarie poslala s talijanskog jezera Maggiore u Amstetten. Datum otisnut na njoj je 21. ožujka, odnosno dva dana nakon što je Kerstin primljena u bolnicu u kritičnom stanju.

"Draga obitelji, lijepo mi je na odmoru. Jako sam zauzeta svaki dan te se navečer srušim u krevet od umora. Uskoro ću biti doma, voli vas Mama", stoji na razglednici koja bi mogla biti dokaz da Rosemarie Fritzl nije znala ništa o stanarima u podrumu vlastite kuće.

Da je Fritzl reagirao ranije na ozbiljno stanje svoje kćeri, kod Kerstin najvjerojatnije ne bi došlo do višestrukog zatajenja organa zbog čega su je liječnici morali staviti u induciranu komu. Smatra se da je Fritzlova namjera bila odvesti  kćer na brzinu kod liječnika te je vratiti u podrum prije nego što se Rosemarie vrati s odmora.

"Rosemarie nije bila u Austriji kad je Kerstin završila u bolnici. Svake godine ona ide tjedan dana u Italiju i vratila se čim je čula za zločin", izjavio je obiteljski odvjetnik Christoph Herbst.  Na svu sreću, liječnik koji je primio Kerstin je bio ustrajan u tome da se javi njena majka jer mu je djevojka na prvi pogled zbog blijedila i uništenih zubi bila jako sumnjiva. Kontaktirali su policiju koja je pretresla obiteljsku kuću Fritzlovih i pronašla zatočenu Elisabeth i njeno dvoje djece.

J.M.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više