Razgovarali smo s brutalno pretučenim Dennijem: "Boli me što će se oni izvući"

Foto: Privatni album

UPOZORAVAMO DA SU FOTOGRAFIJE U TEKSTU UZNEMIRUJUĆE

DVADESET OSAM šavova na prednjoj strani lubanje zadobio je Denni Kelečević kad ga je18. srpnja nekoliko osoba u Turnju kod Zadra brutalno pretuklo. Policija sumnja kako ga je grupa momaka od 18 do 27 godina na podu cipelarila u polusvjesnom stanju te mu nanijela teške tjelesne ozljede. Koban trenutak za Dennija bio je udarac stolicom 18-godišnjaka kojeg policija tereti za krivično djelo.

Denni: Sve je počelo u klubu zbog cure

U Općoj bolnici Zadar 33-godišnjem Denniju rekonstruirana je lubanja, a nakon što su mu izvadili dren pušten je na kućnu njegu. Godišnji odmor ga je gotovo koštao glave, a kaže kako mu je doktor rekao da se izvukao jer je fizički jak. Još uvijek, kaže, ima jaku glavobolju i bolove u cijelom tijelu, no najviše ga boli, priča nam, što ga je pretukla grupa momaka koja će se izvući.

"Krivo mi je što su grupno skočili na nas. Na sreću brat mi je uspio pobjeći, a mene su nastavili udarati. Nakon udarca u glavu sa stolicom, više se nisam mogao braniti. I sada će kazneno odgovarati samo taj što me je udario stolicom, dok su drugima pisali samo prekršaj", kazao je Denni te dodao:

"Sve je počelo u klubu. Do mog brata su stajale cure i jedan od tih što su nas pretukli je protumačio da joj se moj brat nabacivao. Tada je on šakom krenuo na mog brata koji je pao na pod, ja sam ga dignuo, a onda su nas izbacili van. Meni nije bilo jasno zašto smo mi bili izbačeni, a oni su se pravdali da su i njih izbacili na drugu stranu", ispričao je Denni.

Denni: Njih 15 je tuklo nas dvojicu šakama, nogama i stolicom 

Kulminiralo je, priča nam, nakon što su izbačeni iz kluba, kada je njegov brat Michel vikao zašto su samo oni izašli. U tom trenu, kaže, grupa je krenula na njih. "Zaletjelo se njih pet na njega, ja sam ostao miran i pokušao ih smiriti. Zatim ih je još desetak doletjelo i krenuli su nas tući. Pokušali su nam uzeti stvari, razbili su mi mobitel i istrgnuli zlatni lančić. Kad sam se krenuo braniti, udarili su me stolicom po glavi i pao sam na pod, a oni su me nastavili cipelariti", kaže Denni.

Kako je sve završilo, Denni se ne sjeća zbog udarca u glavu. Kasnije su mu ispričali da je njegov brat Michel uspio pobjeći po pomoć, a do dolaska hitne pomagali su mu djevojka i momak koji su mu pokušali zaustaviti krvarenje iz glave.

Njegov otac na mjestu gdje su mu sina brutalno pretukli pronašao je torbicu s njegovim stvarima. Među njima i metalnu tabakeru u kojoj je pretučeni momak držao osobne dokumente.

"Metalna kutijica koju je držao u torbici na prsima, pokušavajući se obraniti, skroz je savinuta od pustih udaraca. Ne mogu niti zamisliti koliko jaki su ti udarci bili kad je tabakera od metala potpuno deformirana", rekao je otac Darko.

Godišnji odmor pretvorio se u tragediju

Teške tjelesne ozljede zbog kojih je izgubio puno krvi, završio na rekonstrukciji lubanje i ostao s dvadeset osam šavova na prednjoj strani glave zadobio je, kaže, jer je branio brata. S njima je bio i njihov prijatelj iz Švicarske koji se na vrijeme uspio skloniti te nije ozlijeđen. Kažu kako je prvi put vidio takav napad te da je šokiran cijelim događajem.

Kelečevići žive u Švedskoj, a imaju kuću u Turnju kraj Zadra gdje su trenutno na odmoru. Denni do sada, kaže, nije imao problema tijekom boravka u Hrvatskoj. Rekao je kako svake godine dolazi na odmor s obitelji. "Supruga i ja imamo troje djece, na svu sreću sada oni nisu bili tu. Ne znam kako bih djeci objasnio što se dogodilo i kako bih ih smirio."

Kada će vidjeti djecu još uvijek ne zna, jer su povratak u Švedsku morali odgoditi dok se ne oporavi. Njegov otac Darko rekao je kako je imao ponudu osiguranja da ga helikopterom prebace doma.

"Njegovo osiguranje je ponudilo prijevoz helikopterom na nastavak liječenja, ali smo u dogovoru s liječnikom odlučili kako će zbog osjetljivosti ozljede glave i promjene tlaka na veliki visinama ipak ostati u Turnju dok se ne oporavi", rekao je otac Darko.

Policija: Pritvoren 18-godišnjak, ostalima prekršajne prijave

U stalnom su kontaktu sa švedskom ambasadom koja je ponudila pomoć.

"Oni su šokirani s ovim užasom koji se dogodio našem sinu. Ni ja ne mogu vjerovati da se ovo može dogoditi. Pretukla ih je bagra koja samo radi probleme i kvari turizam drugim mještanima koji se bore za svoj kruh. Ostavlja se loša slika. Prošle godine su isto neki mladići pretukli češkog turista. Katastrofa", rekao je otac Darko koji je razočaran radnjama policije nakon kriminalističke obrade.

Policija je izvijestila kako su proveli kriminalističko istraživanje nad šest osoba od 18 do 27 godina te kako su pritvorili 18-godišnjaka, protiv kojeg je podnesena prijava zbog kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda. Protiv ostalih pet sudionika podnesen je prekršajni postupak za remećenje javnog reda i mira.

Obitelj ogorčena na odluku policije. Idu u pravnu bitku za pravdu

Cijela obitelj ogorčena je na odluku policije. Dennijeva mama Gordana još uvijek nije dobro od pomisli da su joj mogli ubiti sinove. Otac Darko kaže kako neće odustati i dopustiti da ostane na ovome.

"Policajci su mi rekli kako su jednog pritvorili, a druge pustili uz prijavu uz obrazloženje da ga oni nisu udarili sa stolicom. Ja sam ih pitao znači li to da ja sad slobodno mogu šetati gradom i cipelariti ljude kad god mi padne na pamet. Jedna prijava više-manje, platim 100 eura i to mi ne bi ništa značilo", priča nam Darko.

U stalnom je kontaktu sa švedskom ambasadom koja je razgovarala s ministarstvom vanjskih poslova u Stockholmu i svi su, kaže otac Darko, osudili događaj. "Sljedeći korak mi je angažirati jako dobrog odvjetnika i krenuti u pravnu bitku jer je ovo pokušaj ubojstva. Oni koji su mi sina cipelarili polumrtvog na podu dok se nije mogao braniti, neće proći nekažnjeno. Ne smijemo odustati i reći to je naš sustav. Ja ću se boriti da se ovo više ne ponovi", kazao je Darko.

Dugo će trebati obitelji da se oporavi od brutalnog prebijanja i prijava koje su njima smiješne. Dennija čeka dug oporavak jer rana koju ima preko cijele glave zarastat će mjesecima. Michel se pomalo oporavlja, rekao je otac Darko, iako su šok i stres još prisutni. No, kažu kako ih godišnji odmor koji se pretvorio u tragediju neće spriječiti da mirno šetaju svojim ulicama i sljedećeg ljeta.

Pročitajte više