RAZMIŠLJAŠ O PROMJENI FAKULTETA? Nastavi čitati, na pravom si mjestu

Foto: Press

RAZMIŠLJAŠ li o promjeni fakulteta? Ne brini, nisi jedina osoba koja razmišlja o ovim pitanjima. Razlozi za prijelaz studenata na druge fakultete su razni, počevši od potrebe za promjenom smjera u kojem se studenti žele razvijati, pa do činjenice da prepoznaju prednosti odabira studija koji će ih adekvatno pripremiti za zahtjevno tržište rada. 

Upiši američki koledž – počni s predavanjima u rujnu, studiraj na engleskom jeziku i stekni hrvatsku i američku diplomu!

Na RIT Croatia još uvijek stigneš upisati nadolazeću akademsku godinu i početi s predavanjima početkom rujna. Upisni proces odnosno proces prebacivanja na naš koledž nije kompliciran. Kandidati koji prelaze s drugih fakulteta ne pristupaju prijemnom ispitu, već im se priznaje prijemni ispit fakulteta na koji su upisani. Za više informacija o prebacivanju na naš RIT Croatia i upisima u proljetni semestar javi nam se na admissions@croatia.rit.edu i ispuni neobvezujuću PRIJAVNICU.

Za sve zainteresirane potencijalne studente, podsjećamo: upisi na RIT Croatia su u tijeku, a prijemni ispiti se održavaju svakim radnim danom do 16. kolovoza,  s početkom u 9 ujutro, na našim kampusima u Zagrebu i Dubrovniku. PRIJAVI SE!

Od prava do ekonomije, svake godine dolaze nam studenti s različitih fakulteta!

Kada je riječ o RIT Croatia, hrvatski studenti najčešće se prebacuju s Ekonomskog i Pravnog fakulteta, zatim s  FER-a, ali i s raznih drugih fakulteta kao što su Stomatološki fakultet, PMF, Pomorski fakultet itd.  Razlozi za prijelaz studenata s drugih fakulteta su razni, počevši od potrebe za promjenom smjera u kojem se žele razvijati, pa do činjenice da prepoznaju prednosti odabira studija koji će ih adekvatno pripremiti za zahtjevno tržište rada.  RIT Croatia ima obaveznu stručnu praksu u trajanju od minimalno 800-1200 sati tijekom studija. Ovisno o studiju, naši studenti često ostaju raditi u organizacijama i tvrtkama u kojima su radili praksu. 

Marin je student Informacijskih tehnologija / Web and Mobile Computing, a na RIT se prebacio s Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. „Došao sam na RIT Croatia jer sam, studirajući na Strojarstvu, razvio afinitete prema informacijskoj tehnologiji i ogroman interes za to područje koje smatram da je srž svega danas. RIT i Strojarstvo su tehnološki fakulteti koji imaju podudarnih točaka, ali su dva različita svijeta, jednostavno nisam imao entuzijazam za rad i uspjeh u strojarstvu koliko ga imam u području informacijskih tehnologija.“, govori Marin i dodaje: „Sam proces je bio poprilično jednostavan, izvadio sam prijepis ocjena i ispisao se, a zatim prijepis ocjena te prevedene svjedodžbe iz srednje škole i mature predao na RIT Croatia. Očekivao sam puno posla i papira, ali proces je zaista bio jednostavan i brz.“

RIT Croatia je dio prestižnog američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology i na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu studentima nudi svjetski priznate američke visokoobrazovne studije:

- Međunarodno poslovanje - preporučljivo svima koji se vide u marketingu, menadžmentu, financijama.
- Informacijske tehnologije / Web and Mobile Computing – namijenjeno ljubiteljima kodova i programiranja, web i mobilnih aplikacija 
- Service Management – za one koji razmišljaju o hotelijerstvu, ugostiteljstvu ili općenito, uslužnom sektoru. Ovaj se studij fokusira i na poduzetništvo te je namijenjen i onima koji žele pokrenuti svoje poslovanje.

Studenti iz Hrvatske i cijelog svijeta, profesori s bogatim akademskim i profesionalnim iskustvom, semestar u Americi ili Dubaiju, američka i hrvatska diploma, visok postotak zapošljavanja diplomanata… Ovo su tek neke prednosti studiranja na jedinom američkom koledžu u Hrvatskoj. Pogledaj što o studiranju na RIT Croatia govore naši studenti.

Za više informacija javite nam se na email: admissions@croatia.rit.edu - tel: + 385 (0) 20 433 000 ili posjetite ovaj LINK.

Pročitajte više