Razmišljaš o upisu ili promjeni fakulteta? Ovo je članak za tebe

Foto: pr foto

RAZMIŠLJAŠ o promjeni fakulteta? Nisi upisao / upisala fakultet u jesenskom roku, a želiš početi studirati čim prije? Prvo, nisi jedina osoba koja razmišlja o ovim pitanjima, a ako za tebe vrijedi jedna od ove dvije situacije, nastavi s čitanjem – na pravom si mjestu.

Upiši američki koledž – počni s predavanjima već sada, studiraj na engleskom jeziku i stekni hrvatsku i američku diplomu!

Na RIT Croatia još uvijek stigneš upisati tekuću akademsku godinu i početi s predavanjima već krajem siječnja. Bez brige, sam upisni proces odnosno proces prebacivanja na naš koledž nije kompliciran. Za više informacija o prebacivanju na naš koledž i upisima u proljetni semestar javi nam se na admissions@croatia.rit.edu i ispuni neobvezujuću PRIJAVNICU.

RIT Croatia je dio prestižnog američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology i kroz kampuse u Dubrovniku i Zagrebu studentima nudi svjetski priznate američke visokoobrazovne studije:

  • Međunarodno poslovanje - preporučljivo svima koji se vide u marketingu, menadžmentu, financijama.
  • Informacijske tehnologije – namijenjeno ljubiteljima kodova i programiranja. Upiši IT studij RIT-a, tehnološki naprednog i priznatog sveučilišta.
  • Service Management – za one koji razmišljaju o hotelijerstvu, ugostiteljstvu ili općenito, uslužnom sektoru. Ovaj se studij fokusira i na poduzetništvo te je namijenjen i onima koji žele pokrenuti svoje poslovanje

Od prava do ekonomije, svake godine dolaze nam studenti s različitih fakulteta!


Kada je riječ o RIT Croatia, hrvatski studenti najčešće se prebacuju s Ekonomskog i Pravnog fakulteta, zatim s  FER-a, ali i sa raznih drugih fakulteta kao što su Stomatološki fakultet, PMF, Pomorski fakultet itd.  

„Nakon tri godine Pravnog fakulteta u Zagrebu shvatila sam da me studiranje prava ne čini nimalo sretnom pa sam odlučila promijeniti faks i otići u drugom smjeru koji mi puno više "leži". Prebacivanje na RIT Croatia je bilo vrlo jednostavno, a novi program, nova okolina i nova atmosfera, odlični profesori i kolege su glavni razlog zašto sada uživam u studiranju i niti jednom nisam požalila zbog upisa ovdje. Svima koji razmišljaju o promjeni studija, a gravitiraju prema ekonomskim znanostima, predlažem da definitivno uzmu RIT Croatia u obzir!“, govori Ida, studentica studija Međunarodno poslovanje.

„Iz mog iskustva, studenti se često odlučuju za promjenu jer shvate da su imali drugačiju sliku o izabranom području studija, ili budućoj profesiji te žele u potpunosti promijeniti smjer u kojem idu. No, ima ih i koji iz raznih razloga nisu upisali studij u rujnu, a ne žele propustiti cijelu godinu čekajući nove upise. Mogućnost početka studija u proljetnom semestru jedna je od brojnih prednosti studiranja na našem koledžu.“, govori Ivana Silić, voditeljica odjela za upise na RIT Croatia.

Također, ponekad studenti na drugoj ili trećoj godini određenog studija uviđaju da će im s izabranim studijem biti veći izazov pronaći posao pa traže studije koji imaju viši postotak zapošljivosti, te velik broj sati stručne prakse što će im u konačnici olakšati traženje posla nakon diplome. RIT Croatia ima obaveznu stučnu praksu u trajanju od minimalno šest mjeseci tijekom studija. Ovisno o studiju, naši studenti često ostaju raditi u kompanijama u kojima su radili praksu.  

„Na RIT Croatia sam se prebacila sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu i baš sam se dobro snašla u novom okruženju. U grupama je oko 30 studenata što olakšava učenje i atmosfera je jako prijateljska i opuštena. Ovdje studente redovito ohrabruju da pitaju sve što im nije jasno i to mi je super.  Jako sam zadovoljna sam sa studijem i ponovno bih upisala isti da se mogu vratiti na početak. Profesori su vrlo profesionalni i ljubazni, kao i cijelo osoblje koledža.“, završava Marija, studentica studija Međunarodno poslovanje.

Studenti iz Hrvatske i cijelog svijeta, američki i europski profesori s bogatim akademskim i profesionalnim iskustvom, praksa u Americi ili Dubaiju, američka i hrvatska diploma, izrazito visok postotak zapošljavanja diplomanata… Ovo su tek neke prednosti studiranja na jedinom američkom koledžu u Hrvatskoj. Pogledaj što o studiranju na RIT Croatia govore naši studenti.

Za više informacija javite nam se na email: admissions@croatia.rit.edu - tel: + 385 (0) 20 433 000 ili posjetite ovaj LINK.

 

Pročitajte više