Reagiranje Krešimira Pavelića: Nisam širio teorije zavjere i sam sam podnio ostavku

Screenshot: Facebook/Promijenimo Hrvatsku

NAKON što je na Indexu objavljen članak pod naslovom "Smijenjen dekan koji je širio teorije zavjere o cijepljenju", Krešimir Pavelić je posredstvom odvjetnika Joška Biliškova poslao zahtjev za ispravkom objavljene informacije.

Sukladno Zakonu o medijima prenosimo ga u cijelosti.

"Poštovani, 

obraćam Vam se u ime i po nalogu stranke gosp. prof. dr. sc. KREŠIMIRA PAVELIĆA, dr. med. iz Opatije.

Naime, dana 29. lipnja 2021. godine na Vašem cijenjenom mediju - portalu www.index.hr pod naslovom „Smijenjen dekan koji je širio teorije zavjere o cijepljenju“, objavljen je članak u kojem spominjete gosp. prof. dr. sc. Krešimira Pavelića, dr. med., za kojeg navodite da je smijenjeni dekan Medicinskog fakulteta u Puli koji je širio teorije zavjere o cijepljenju. U podnaslovima rečenog članka, također navodite da je širio teorije zavjere i da je iznosio netočne podatke, dok u tekstu članka navodite da je gosp. prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dr. med., dekan fantomskog Medicinskog fakulteta u Puli, te da je iznosio netočne podatke o tome da je u EU od cijepljenja umrlo 10.000 ljudi i 4.000 u SAD-u, kao što navodite da je gosp. prof. dr. sc. Krešimira Pavelića, dr. med. prigrlila tzv. antivakserska zajednica i da se isti protivi cijepljenju protiv covida-19.

Ovakva pisanja u navedenom članku nisu točna i istinita.

Naime, ne odgovara istini da je gosp. prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dr. med. smijenjen s mjesta dekana Medicinskog fakulteta u Puli, već je sam podnio ostavku na tu dužnost iz etičkih razloga, a sve nakon neopravdanih medijskih komentara u svezi njegova javnog iznošenja stručnih stavova i kritika u svezi olake i nekritičke uporabe cjepiva protiv covida-19.  

Isto tako, ne odgovara istini da je gosp. prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dr. med. bio dekan fantomskog Medicinskog fakulteta, obzirom da je na dužnost dekana Medicinskog fakulteta u Puli izabran dana 28. lipnja 2019. g. odlukom Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta Sveučilišta Juraj Dobrile u Puli, a koji Medicinski fakultet je uredno upisan u sudski registar nadležnog Trgovačkog suda u Pazinu kao ustrojstvena jedinica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Nadalje, ne odgovara istini niti činjenična tvrdnja da je gosp. prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dr. med. širio teorije zavjere, bilo o cijepljenju, bilo općenito, niti da je iznosio netočne podatke u svojim izlaganjima. 

Gosp. prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dr. med., nije nikakav teoretičar zavjere, a sve što je iznio u svojim izlaganjima je točno i istinito.

Posebice ne odgovaraju istini Vaši natpisi da je gosp. prof. dr. sc. Krešimira Pavelića, dr. med. "prigrlila tzv. antivakserska zajednica", jer je materijalna istina upravo ona da je gosp. prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dr. med. prigrljen od znanstvene i stručne zajednice, te da se radi o ozbiljnom i uglednom hrvatskom i međunarodnom znanstveniku.    

Slijedom svega navedenoga, temeljem odredbe članka 22., u svezi s člankom 40. Zakona o medijima ("Narodne novine" broj: 59/04., 84/11. i 81/13), molite se u prvom idućem izdanju Vašeg cijenjenog medija objaviti i ovaj ispravak objavljene informacije.

Uz poštovanje, 

odvjetnik Joško Biliškov, dipl. iur.".

Pročitajte više