Reagiranje na članak "Nakon najveće korupcijske afere na HTV-u sve ostaje po starom: Sve su to zlonamjerne interpretacije"

Foto: Hina, Index

SUKLADNO Zakonu o medjima Index.hr objavljuje sljedeće reagiranje.

"Obraćam Vam se u svojstvu punomoćnika  gospodina Siniše Kovačića iz Zagreba, 14. Podbrežje 8f, čiju punomoć za zastupanje dostavljam u privitku ovog dopisa, a sve kako bih Vas izvijestio kako slijedi:
 

Naime, moja stranka me opunomoćila da Vam sukladno odredbi sadržanoj u čl. 22. u svezi s odredbom sadržanom u čl. 21. Zakona o medijima, iznesem zahtjev da odmah na istom mjestu, u istoj formi i grafičkoj obradi, objavite demanti sljedećeg sadržaja:
 
Dana 25. srpnja 2017. godine na portalu Index.hr objavljen je tekst autora I.Ć. naslova:
 
 „Nakon najveće korupcijske afere na HTV-u sve ostaje po starom: Sve su to zlonamjerne interpretacije“.
 
U navedenom tekstu objavljena je netočna i klevetnička informacija čime su teško i trajno povrijeđeni dostojanstvo, ugled i čast gospodina Siniše Kovačića.
 
Tako se navodi:
 
 „Nakon najveće korupcijske afere na HRT-u čiji su detalji potresali hrvatsku javnost posljednja dva tjedna, na Prisavlju su odlučili da sve ostaje po starom. Tako jedan od glavnih aktera, bivši v.d. glavnog ravnatelja Siniša Kovačić, ostaje i dalje urednik i voditelj Dnevnika HTV-a,(...)“,
 a što u cijelosti ne odgovara istini.  Siniša Kovačić nije akter nikakve korupcijske afere, nije podmitljiv, niti je iskoristio poziciju radi osobne koristi, odnosno nije kao vršitelj dužnosti Glavnog ravnatelja HRT-a sudjelovao u koruptivnim radnjama, što se zlonamjerno i tendenciozno zaključuje i sugerira u tekstu i opremi članka.
 
Također, moja stranka nije počinila ni jedno kazneno djelo, niti je utvrđeno da je za vrijeme obnašanja v.d. mandata kršila zakone ili na bilo koji drugi način radila išta pravno nedopušteno.
 
Dapače, u 2016. godini Siniša Kovačić štitio je interese HRT-a, što je razvidno iz poslovnih rezultata za 2016. godinu prema kojima je Hrvatska radiotelevizija uz konzervativne računovodstvene politike koje su se počele primjenjivati za vrijeme v.d. mandata gospodina Kovačića pozitivno poslovala s više od 30 milijuna kuna dobiti.
 
Prema tome, zaključci o navodnim nepravilnostima su zlonamjerna interpretacija pojedinih dokumenata s ciljem diskreditacije moje stranke koja će zaštitu od istih potražiti daljnjim pravosudnim koracima.
 
Objavom navedenog teksta i naslova jedini cilj autora jest grubo klevećenje Siniše Kovačića, kojeg spomenuti autor nije uopće kontaktirao, te Vas stoga pozivam da osim gore navedenog demantija netočne informacije ujedno objavite i nedvosmislenu ispriku Siniši Kovačiću sukladno čl. 22. Zakona o medijima.
 
S poštovanjem!
 
 U Zagrebu, 25.srpnja 2017.                                                                        
Siniša Kovačić po opunomoćeniku"
 

Pročitajte više