Reagiranje Pevexa: Ne postoji prevarant iz Pevexa, ne zapošljavamo prevarante

Ilustracija: Dubravka Petric/Pixsell

NAKON što je na Indexu objavljen članak "Prijatelju rekao da će mu srediti posao kod Pavla Vujnovca, uzeo mu 380.000 kuna", stiglo je reagiranje Pevexa, koje u nastavku, sukladno Zakonu o medijima, prenosimo u cijelosti:

6. rujna 2021. u elektroničkoj publikaciji Index.hr (https://www.index.hr/) objavljen je članak pod naslovom: "Prijatelju rekao da će mu srediti posao kod Pavla Vujnovca, uzeo mu 380.000 kuna" (dalje u tekstu: članak). 

U članku se iznosi netočna informacija u odnosu na PEVEX d.d., Sesvete (Grad Zagreb), Savska cesta 84, a kojom netočnom informacijom su povrijeđena prava i interesi PEVEX d.d. Slijedom toga, a u skladu s odredbom članka 2. stavka 3. Zakona o elektroničkim medijima i odredbama članka 40. i 22. Zakona o medijima, zahtijevamo objavu ovog ispravka bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi, i to kako slijedi: 

"6. rujna 2021. u elektroničkoj publikaciji Index.hr (https://www.index.hr/) objavljen je članak naslovom: "Prijatelju rekao da će mu srediti posao kod Pavla Vujnovca, uzeo mu 380.000 kuna." 

U članku se navodi: "Prema optužnici koja je ovih dana podignuta protiv prevaranta iz Pevexa..." Netočna je informacija da postoji "prevarant iz Pevexa". Objavom ove informacije stvarate dojam kod čitatelja da u PEVEX d.d. rade prevaranti i da zapošljavamo prevarante, što nije istina. Na taj način narušen je ugled društva, a objava je i uznemirila zaposlenike PEVEX d.d." 

Objavljivanjem netočne informacije postupljeno je protivno pravilima novinarske struke i na štetu ugleda PEVEX d.d. Napominjemo da do potrebe za objavljivanjem ispravka ne bi došlo da je PEVEX d.d., u skladu s minimalnim standardima novinarske etike, dana mogućnost očitovati se prije objavljivanja članka. Slijedom navedenog, zahtijevamo objavljivanje ispravka netočne informacije u skladu i na način određen odredbom članka 41. stavka 1. i 4. Zakona o medijima. 

S poštovanjem, 
PEVEX d.d. Predsjednik Uprave 
Krešimir Bubalo 
PEVEX d.d.  
SESVETE, Savska cesta 84 

Pročitajte više