Reagiranje Živog zida na članak "Agencija: Nismo pitali ljude bi li glasali za Živi zid bez Sinčića, pali su zbog drugih razloga"

Foto: FAH

ŽIVI ZID reagirao je na članak Agencija: "Nismo pitali ljude bi li glasali za Živi zid bez Sinčića, pali su zbog drugih razloga".

Reagiranje prenosimo u cijelosti:

U tekstu je navedeno kako je "Ivan Sinčić na Facebooku optužio agenciju za istraživanje javnog mnijenja za manipulaciju rezultatima novog CRO Demoskopa i sabotažu Živog zida".

U nastavku teksta objavljeno je kako je za komentar upitan Agan Begić, direktor agencije Promocija plus, te je objavljen njegov odgovor koji demantira tvrdnju gospodina Sinčića.

Međutim, na Facebook stranici Ivana Vilibora Sinčića nije nigdje spomenuta agencija Promocija plus, niti njihova anketa koju rade za HRT, nego agencija IPSOS. Naime, javilo nam se nekoliko ljudi koji su anketirani od strane agencije IPSOS, koja istraživanje o rejtingu stranaka provodi za Novu TV, a koja je u zadnjem istraživanju ponudila Živi zid bez Ivana Sinčića, te Živi zid s Ivanom Sinčićem.

Traženje komentara direktora agencije Promocija plus na anketu agencije IPSOS, miješanje je krušaka i jabuka, jer radi se, ponavljamo, o dvije različite agencije i dvije različite ankete koje provode sitraživanja za dvije različite televizijske kuće, i čiji rezultati se uvijek značajno razlikuju.

Ivan Sinčić u svojoj objavi nigdje nije spomenuo agenciju Promocija plus niti njihovu anketu, pa vas još jednom molimo da korigirate ovu netočnu informaciju, na čemu vam unaprijed zahvaljujemo.

S poštovanjem,
Za Živi zid,
Hrvoje Runtić

Pročitajte više