Redatelj dokumentarca Fahrenheit 9/11: Trump ne želi biti predsjednik, evo zašto je krenuo u kampanju

Foto: Hina, Guliver images/Getty

REDATELJ Michael Moore, autor dokumentaraca, od kojih je najpoznatiji "Fahrenheit 9/11", tvrdi kako cilj Donalda Trumpa uopće nije postati novi američki predsjednik. On, tvrdi Moore, sabotira vlastitu kampanju kako bi izbjegao pobjedu na izborima.

U svojem blogu na Huffington Postu Moore je napisao kako je Donald Trump u predsjedničku utrku ušao samo zbog pregovaračke strategije, kako bi od NBC-a iskamčio bolji ugovor.

Naime, ta je TV kuća nekad prikazivala njegov reality šou "The Apprentice", no Trump je dobio otkaz nakon što je meksičke imigrante nazvao dilerima i silovateljima na početku kampanje.

Kako tvrdi Moore, Trump je nastavio kampanju samo kako bi podigao svoju vrijednost u očima drugih televizijskih mreža.

"A tada se nešto dogodilo. I da budemo iskreni, da se to dogodilo vama, možda biste reagirali na isti način. Trump je, na vlastito iznenađenje, zapalio zemlju, posebno dio stanovništva koji se tradicionalno protivio milijarderima", kaže Moore te dodaje kako je Trumpa opila pažnja koju je privukla njegova kampanja.

Trump je zaljubljen u sebe

"Trump se ponovno zaljubio u sebe i ubrzo je zaboravio na svoj plan oko televizijskih kuća i unosnog ugovora za njegov TV show. Više nije bio samo kralj pregovora, postao je kraljem svijeta", piše Moore.

Na kraju, Moore tvrdi da bi se Trump prije odrekao republikanske nominacije nego da izgubi predsjedničke izbore.

"Vjerujte mi, upoznao sam ga. Proveo sam poslijepodne s njim. On bi radije pozvao Clintone i Obame na svoje vjenčanje, nego da ispadne gubitnik u izbornoj noći", zaključuje Moore.

Pročitajte više