Reiner: Zastupnici koji odbijaju testiranje će vjerojatno sjednicu pratiti online

Screenshot: N1

POTPREDSJEDNIK sabora i zastupnik Željko Reiner na N1 televiziji je komentirao uvođenje covid-potvrda u širu upotrebu, pa i u sabor.

Objasnio je i proceduru oko covid potvrda u saboru.

"Zastupnici će pri ulazu u zgradu straži pokazati potvrdu. Testiranje može biti jednom tjedno jer sabor ne zasjeda svaki dan", rekao je.

"Vjerojatno će se donijeti odluka s kojom se ne slažem"

Komentirao je i Hasanbegovićevo odbijanje testiranja, cijepljenja i bilo kojeg drugog oblika zaštite ili provjere zaraznosti.

"O tome ćemo raspravljati u srijedu na Predsjedništvu sabora. Vjerojatno će se donijeti odluka s kojom se osobno ne slažem, ali je pragmatična, da takvi zastupnici mogu online sudjelovati jer bi u protivnom oni digli dreku da im se uskraćuje pravo govora. Međutim, takvi zastupnici postavljaju pitanje izbora slobode, prisile itd.", kaže.

"Neke stvari se postavljaju drugačije od razuma"

"U Ustavu piše da svatko ima pravo nesmetano se kretati gdje hoće. Znači li to da mogu proći kroz crveno svjetlo? Pritom ne samo da ću sebe ugroziti nego i nekoga drugoga, mogu nekoga ubiti", rekao je Reiner.

"Moje mišljenje je da političari ne mogu i ne smiju imati nikakvo veće pravo od ostalih. Ionako imaju određena prava samim time što su izabrani u sabor – imunost itd. Ali što se zdravlja tiče, virus ne bira. Kad govorimo o zdravlju, to je toliko besmisleno, ali živimo u takvom društvu u kojem se neke stvari postavljaju drugačije od razuma", dodao je Reiner.

Pročitajte više