Rekonstrukcija ubojstva Ksenije Pajčin: Bila je na izlaznim vratima kad joj je Filip pucao u glavu

KSENIJA PAJČIN ubijena je na samom izlazu iz svog stana nakon što se posvađala s dečkom Filipom Kapisodom. Press saznaje da je Ksenija nakon svađe već obukla jaknu i bila na izlaznim vratima kad joj je Filip ispalio metak u glavu.

Policija je rekonstruirala cijeli događaj i zaključila kako je ubojstvu i samoubojstvu prethodila žestoka svađa. "Ksenija je na sebi imala jaknu, znači bila je spremna za izlazak. To što smo tijelo pronašli u hodniku pokazuje da ju je Kapisoda sustigao skoro na samim vratima. U prilog takvom zaključku govori i to što je on bio samo u majici i trapericama. Očigledno ju je pokušao zaustaviti, a kada mu to nije uspjelo, pucao joj je u glavu", priča za Press izvor blizak istrazi.

Nakon što je ubio Kseniju, Filip je otišao u sobu i pucao sebi u usta. Pretpostavlja se da je pištolj kojim je ubio Kseniju pa zatim i sebe u stan donio Filip. Iz policije se doznaje da za njega nije imao dozvolu.

Motivi ubojstva i dalje su nejasni. Prijatelji i poznanici Ksenije i Filipa njihovu vezu opisuju kao fatalnu, kažu da je ponekad izgledalo kao da su se istovremeno voljeli i mrzili. Često su se svađali, a nagađa se da je razlog posljednje svađe koja je imala tragične posljedice bila Ksenijina odluka da pobaci njihovo dijete.

To je pretpostavka o kojoj su srpski mediji još jučer pisali, a Kurir danas navodi kako je Ksenija pobacila samo tri dana prije nego što je ubijena. Prema izvorima tabloida, Ksenija je u subotu posjetila ginekološku kliniku u Beogradu gdje je nakon savjetovanja s timom liječnika prekinula trudnoću. Navodno je bila u trećem tjednu trudnoće, a prije toga je obišla još nekoliko klinika i razgovarala s liječnicima kako bi se uvjerila da prekid trudnoće neće ostaviti posljedice na njeno zdravlje i plodnost jer je jednog dana željela imati djecu.

"Ubit ću se ako mi se ne vrati"

Najbolji prijatelj Ksenije Pajčin, Goran Stojičević Karamela, ispričao je za tabloid Blic kako je Kapisoda u nedjelju navečer, kad se par posvađao, pričao da bez Pajčin ne može živjeti te da će se ubiti ako ga ostavi. Dva dana kasnije, u Nikšićkoj ulici 6 u Beogradu, ubio je svoju partnericu, pa sebe.

Stojičević je ispričao kako su se tragično stradali ljubavnici jako voljeli i planirali se vjenčati, ali je Kseniji iznimno smetala njegova jaka ljubomora, koja je i bila razlog zbog kojeg je prekinula s njim prije dva tjedna.

"Zvao me 20 puta. Bio je nesretan i rastrojen: 'Karamela, nađi je, molim te, ne javlja mi se! Gdje mi je žena?!' Tako ju je zvao. Molio me da je nagovorim da se pomire. Tada je prvi put rekao: 'Ubit ću se ako mi se ne vrati!', ali ja, nažalost, nisam pridavao nikakvu posebnu važnost njegovim riječima jer su ljudi u trenucima očaja skloni izgovoriti svašta", ispričao je Stojićević.

Pročitajte više