Rekorder vikenda na osječko-baranjskim cestama biciklist s 2,39 promila

BLIŽE se ljetni mjeseci pa je prometna policija PU osječko-baranjske provela vikend akciju u kojoj je uhvatila 182 prekršitelja. Rekorder vikenda je bio biciklist iz Valpova, koji je "napuhao" 2,39 promila.

Policija je tijekom vikenda provela nadzor nad 515 vozača. Prekršaj su počinila 182 vozača, od čega su 74 bila alkoholizirana (među kojima četiri žene), 15 ih je vozilo bez položenog vozačkog ispita, troje uz oduzetu vozačku dozvolu, a 14 ih je prekoračilo dozvoljenu brzinu.

U subotu u 23.50 sati je policija u Ulici Ljudevita Gaja u Valpovu uhitila najpijanijeg vozača ovog vikenda - 43-godišnjeg biciklista (2,39 promila). Do sad je počinio devet prometnih prekršaja, od čega su tri bila upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola. Također, pijan je sudjelovao i u jednoj prometnoj nesreći.

Kad je riječ o onima koje je policija zatekla za volanom automobila, najpijanija je bila 21-godišnjakinja iz Markovca Našičkog, kojoj je u nedjelju, u 3.05 sati, u Ulici Vatroslava Lisinskog u Našicama, izmjereno 0,99 promila.

Najbrži jurio 185 kilometara na sat

U nedjelju u 10.42 sati je osječko-baranjska policija uhvatila i brzinskog rekordera vikenda. Presretač je na državnoj cesti D34, zaustavio 54-godišnjaka iz Biškupaca, koji je svojom Toyotom, na mjestu gdje je brzina ograničena na 90 kilometara na sat, jurio brzinom od 185 kilometara na sat.

Užurbanog vozača čeka kazna od najmanje 2.000 kuna te tri kaznena boda. Također, vozačkoj će reći "zbogom" na najmanje tri mjeseca.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više