Rekordna pljačka banke u Irskoj: Oteli radnikovu obitelj kako bi ukrao 7 milijuna eura

IRSKI razbojnici izveli su najveću pljačku banke u povijesti te zemlje, a ukrali su 7 milijuna eura iz Bank of Ireland u Dublinu.

Od same pljačke i vrtoglavog iznosa koje su pljačkaši odnijeli zanimljiviji je način na koji su došli do novca. Oni su u četvrtak navečer oteli suprugu, majku i 7-godišnjeg sina jednog od radnika u banci. Radnikova supruga je pretučena prije nego su ih pljačkaši automobilom odvezli iz njihova doma, piše Guardian.

Oteli 7 milijuna eura bez ispaljenog metka

Radnik, koji je u ranim 20-im, bio je prisiljen voziti svoj automobil do banke i uzeti novac. Odnio ga je na željezničku postaju u sjevernom Dublinu nakon čega je njegova obitelj puštena na slobodu. Iako je zbog cijelog incidenta obitelj izrazito traumatizirana, niti jedan metak u cijeloj operaciji nije ispaljen.

Glavni sumnjivac irske policije za ovu pljačku je dugogodišnji kriminalac u ranim 60-ima koji živi u sjevernom Dublinu, a na uvjetnoj je slobodi zbog sličnih kriminalnih djela. U Irskoj su se već događale pljačke sa sličnim načinom izvršenja, no nikada do sada toliki novac nije odnesen iz banke.

I.Kri.
Foto: AFP

Pročitajte više