Rektor Anđelinović prijavio Državnom odvjetništvu prijeteći SMS

Foto: google street view

ŠIMUN ANĐELINOVIĆ, rektor splitskog Sveučilišta, podnio je Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu za prijetnju. Rektor Anđelinović je, naime, zaprimio SMS poruku prijetećeg sadržaja.

Kako smo neslužbeno doznali, poručeno mu je da ako ne izaberu Gordanu Raos za još jedan mandat na čelu Studentskog centra, da će to biti početak njegovog kraja.

Pošaljitelj nije bio anoniman pa se pretpostavlja da će policija brzo doći do osobe koja je poslala SMS Anđelinoviću.

Bivša ravnateljica na sjednicu Senata došla sa zaštitarima i radnicima

Danas je inače Senat splitskog Sveučilišta potvrdio odabir Upravnog vijeća Studentskog centra te za ravnatelja potvrdilo Stenka Dell'orca, voditelja poslovnice Europapiera u Splitu, koji ima dugogodišnje iskustvo na rukovodećim poslovima, a svojedobno je radio i u Slobodnoj Dalmaciji.

Raos se nije dala bez ispaljenog hica. Na sjednicu Senata došla je sa zaštitarima i u pratnji radnika, njih dvadesetak, koji su tražili da Raos dobije još jedan mandat. 

To, međutim, nije bilo moguće jer nije imala potvrdu o nekažnjavanju nadležnog tijela, nego je, kako doznajemo, priložila vlastitu izjavu o nekažnjavanosti, što Upravno vijeće, dakako, nije moglo prihvatiti. Radnici su nedavno dobili kolektivni ugovor, što je napravljeno bez znanja Upravnog vijeća.

Jedina ima uvjete za ravnateljicu s pravomoćnom optužnicom?!

Kao što je poznato, Raos ima pravomoćnu optužnicu za zlouporabu ovlasti i pogodovanje jednom obrtu prilikom adaptacije zahoda. Suđenje, međutim, još nije započelo, ali je posve jasno da Raos sa kaznenim postupkom u uznapredovaloj fazi ne može kandidirati za još jedan mandat.

Unatoč radnicima pred zgradom rektorata i čitavom nizu drugih pritisaka, Raos nije odabrana pa je Radio Dalmaciji povjerila kako je pozvala inspekciju u nadzor te kako je podnijela i nekoliko kaznenih prijava.

Rektora i prorektora Borisa Maleša, predsjednika Upravnog vijeća, optužila je da su povrijedili proceduru i da su je izbacili kako bi instalirali svog kandidata, premda ona jedina ispunjava uvjete natječaja. Pokušali smo je dobiti na mobitel da je pitamo kako to misli kada je čeka suđenje za zlouporabu, a i za ovaj SMS upućen rektoru Anđelinoviću, no nije nam se javila.

Raos je i članove Senata pokušala uvjeriti u svoju priču, no nije joj pošlo za rukom. 

Premda više nije ravnateljica, ostat će zaposlenica Studentskog centra.

Pročitajte više