Rektor splitskog sveučilišta zabranio okrugli stol o nesreći koju je uzrokovao Horvatinčić

Screenshot: YouTube/Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu

REKTOR splitskog Sveučilišta Šimun Anđelinović danas je niti 12 sati prije dogovorenog termina otkazao korištenje Sveučilišne knjižnice Udruzi pomorskih kapetana i Udruzi studenata splitskog Pomorskog fakulteta. U knjižnici se večeras u 18 sati trebao održati okrugli stol na temu pomorske nesreće Tomislava Horvatinčića u kojoj su poginuli supružnici Francesco i Marinelda Salpietro.

Udruga pomorskih kapetana: Nije nam objašnjeno zašto je knjižnica otkazana

Zbog čega je došlo do naprasnog otkazivanja knjižnice nije poznato Sanjinu Dumaniću, predsjedniku Udruge pomorskih kapetana.

"Jutros oko 10 sati prorektor je obavijestio našeg predsjednika Izvršnog odbora da je rektor Šimun Anđelinović zabranio već ranije dogovoreno korištenje knjižnice za naš okrugli stol. Nisu nam poznati razlozi, možda ih doznamo sutra. Korištenje knjižnice dogovorili smo prije 10 dana, a danas je u Slobodnoj Dalmaciji izašla najava okruglog stola. Moguće da je to bio povod za reakciju rektora Anđelinovića, no za takvo što nije bilo razloga. Mi smo, naime, htjeli raspravljati o samoj nesreći i različitim vještačenjima, dakle, dati stručno viđenje, a ne razglabati o sudskom postupku tako da o nekakvom mogućem pritisku na sud nije moglo biti riječi", kaže nam Dumanić.

Na okrugli stol došlo 200 ljudi pa poljubili vrata

Ispred Knjižnice se okupilo dvjestotinjak zainteresiranih. Unutra nisu mogli.

"Mi smo se pojavili kako bi se ispričali ljudima koji su došli i objasnimo im kako nam je uskraćeno gostoprimstvo iz nepoznatih razloga. Čudno nam je da je dvorana otkazana zadnji dan. Rektoru nismo imali mogućnost objasniti što će sve biti na okruglom stolu, kojeg ćemo u skoro vrijeme ipak održati", kaže Dumanić. Ne želi nikoga optuživati, niti prozivati.

Pokušali smo večeras čuti od rektora Anđelinovića zbog čega je otkazao korištenje knjižnice, ali nam se nije javio na mobitel.

Pročitajte više