Republika Srpska Krajina priznala Abhaziju i Južnu Osetiju!

REPUBLIKA Srpska Krajina postoji još samo u glavama pojedinih zaluđenika i na nepreglednim internetskim prostranstvima, ali i to im je bilo dosta da se oglase priopćenjem kojim su priznali Abhaziju i Južnu Osetiju.

Vlada Republike Srpske Krajine, koja se sad naziva "Vlada RSK u progonstvu", svoje sjedište ima u Zemunu, a povremeno se oglašava priopćenjima kakvo je ovo današnje u kojem su priznali dvije nove države. Priznanje je potpisao dipl.ing. Rajko Ležai, v.d. predsjednika Republike Srpske Krajine "u progonstvu", dok je Milan Martić "onemogućen" vršiti svoju predsjedničku dužnost jer je, eto, zapeo u haškoj ćeliji.

"Abhazija i Južna Osetija nemaju nikakve povijesne veze s Gruzijom, isto kao što RSK nema veza s Hrvatskom", navedeno je u priopćenju u kojem se dalje objašnjava da su "hrvatski teritoriji samo od Zagreba do talijanske i slovenske granice". Republika Srpska Krajina će službenim putem uručiti dokument o priznanju Abhaziji i Južnoj Osetiji. Dokument je inače napisan na srpskom i ruskom jeziku, a u njemu se također nalazi pregled zbivanja u RSK, Abhaziji i Južnoj Osetiji.

J.C.
Foto: AFP

Pročitajte više