Republikanci: Biden je jučer izgubio vjeru, samouvjerenost i povjerenje javnosti

Foto: EPA

VOĐA republikanaca u zastupničkom domu Kongresa Kevin McCarthy oštro je kritizirao predsjednika Joea Bidena zbog pogibije 13 američkih vojnika u eksploziji u zračnoj luci u Kabulu, ali se nije pridružio pozivima drugih republikanaca da Biden podnese ostavku ili se suoči s opozivom.

McCarthy je, umjesto toga, zatražio od demokratske predsjednice doma Nancy Pelosi da sazove sjednicu i prekine kolovošku stanku, kako bi se raspravljalo o zakonima kojim bi se, kako kaže, spriječilo potpuno povlačenje SAD-a iz Afganistana dok se ne evakuiraju svi Amerikanci.

"Doći će dan za preispitivanje"

"Ovo nije vodstvo koje je predsjednik obećao. To je slika slabosti i nesposobnosti. Da biste bili glavni zapovjednik, trebate imati vjeru, samouvjerenost i povjerenje američke javnosti. Predsjednik Biden je sve troje jučer izgubio", rekao je McCarthy danas na konferenciji za novinare.

Podsjetimo, jučer su u napadu Islamske države kod kabulske zračne luke poginule najmanje 92 osobe, uključujući 13 Amerikanaca.

"Doći će dan za preispitivanje", kazao je McCarthy, dodavši da bi sada fokus trebao biti na evakuaciji.

"Čim sve izvučemo, trebali bismo odmah idućeg dana postavljati pitanja i tražiti odgovore kako bi nadležni odgovarali za svoje nedjelovanje", zaključio je.

Krvavo i kaotično povlačenje posljednje je pitanje koje su republikanci iskoristili protiv Bidena, dok se pripremaju za izbore na pola mandata 2022., na kojima su favoriti za preuzimanje kontrole nad Zastupničkim domom. Republikanci također krive Bidena za porast broja migranata na američko-meksičkoj granici, rast stope kriminala i inflaciju.

Pročitajte više