Ressler podržao HDZ-ovog gradonačelnika Đakova u utrci za još jedan mandat

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

ZASTUPNIK u Europskom parlamentu Karlo Ressler održao je u Đakovu radni sastanak s gradonačelnikom Marinom Mandarićem (HDZ)  kako bi se upoznao s ostvarenim i planiranim projektima financiranima iz europskih fondova te kako bi podupro Mandarića u utrci za još jedan mandat.

Nakon sastanka zatvorenog za javnost Mandarić i Ressler dali su izjave.

"Već sam govorio da Grad Đakovo velike nade polaže u EU proračun i sve ono što s te strane mislimo financirati po pitanju naših razvojnih projekata. Drago mi je reći kako i mi imamo svog čovjeka u Bruxellesu koji nam je na raspolaganju. Financijski okvir vrijedan gotovo 25 milijarda eura za cijelu Republiku Hrvatsku očekujemo da će biti zamašnjak razvoja u cijeloj RH,  za svaki njezin grad i općinu", izjavio je nakon sastanka gradonačelnik Mandarić.

Europski fondovi

Tom prilikom Ressler je upoznat s mnogim projektima koji su ostvareni u posljednje četiri godine te s onima koji su u provedbi.

Ressler je rekao da su korisnicima na području grada Đakova iz europskih fondova isplaćeni projekti vrijedni više od 500 milijuna kuna.

"Gradonačelnik Mandarić me upoznao s planovima, pripremljenim projektima koji čekaju novi četverogodišnji mandat i ovim ga putem želim podržati u tome. Sastanak smo iskoristili i da prezentiramo sve one mogućnosti koje će Đakovu, Slavoniji i Hrvatskoj biti na raspolaganju u idućih sedam godina i kroz Plan oporavaka i otpornosti koji se radi na nacionalnoj razini, kao i kroz novi financijski okvir gdje je poseban naglasak na zelenom planu oporavka, kao i na digitalizaciji", rekao je Ressler i dodao da digitalizacija povećava transparentnost i olakšava komunikaciju građana s vlašću.

Pročitajte više