Rezultati izbora u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Na izbore U Bjelovarskobilogorskoj izašlo je 48.952, od ukupno upisanih 117.089 birača, a prema rezultatima Županijskog izbornog povjerenstva, najviše glasova za Skupštinu Bjelovarskobilogorske županije dobila je koalicija HSSSDP te će imati 17 vijećnika.

Slijedi koalicija HSLS-HNS s 11 vijećnika, a potom koalicija HDZ-DC s 9 vijećnika. HSP je dobio 4 vijećnička mjesta.

U Bjelovaru je najviše, 18 vijećničkih mjesta dobila koalicija HSLS-HNS-HSU. Druga je koalicija HDZ-DC koja ima pet vijećničkih mjesta, HSS tri, HSP dva, a SDP jedno vijećničko mjesto.

U drugom po veličini gradu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Daruvaru najviše vijećničkih mjesta u Gradskom vijeću, šest, dobio je HSS. Slijede HDZ i SDP s po tri vijećnika. Po dva vijećnička mjesta imat će HSP, HSU i koalicija LS-HNS, dok će jednog vijećnika imati Nezavisna gradska lista.

Na izborima za Gradsko vijeće Garešnice najviše je dobio SDP, 8 vijećnika. Slijedi koalicije HDZ-HKDU koja ima tri vijećnika dok će po jednog vijećnika imati koalicija DSU-NSH, HSS, HSP i HSU.

U Grubišnom Polju najviše glasova dobio je HDZ koji će u Gradskom vijeću imati 7 vijećničkih mjesta. HSS ima tri vijećnička mjesta, SDP dva, a po jedno vijećničko mjesto imaju HSP, HSU te DSU-NSH.

U Gradu Čazmi najviše je glasova dobio HSS koji će u čazmanskom Gradskom vijeću imati 6 vijećnika. Po dva će imati HDZ te koalicija HSLS-HNS a jedno vijećničko mjesto SDP.

(Hina) xskap ysp

Pročitajte više