Rezultati šokirali Britance: Na svakom šestom mobitelu pronašli bakteriju E.coli

BRITANSKI istraživači su uzeli 400 uzoraka s mobitela i ruku u 12 gradova te su pronašli da je na 16 posto mobitela i ruku bilo Escherichie coli.

E.coli je bakterija koja se nastanjuje u ljudskoj unutrašnjosti, a njezina prisutnost obično znači i fekalnu zarazu. Najviše kontaminiranih mobitela je pronađeno u Birminghamu, čak 41 posto, dok su stanovnici Londona imali najmanje bakterija na rukama, 21 posto.

Pronađena i MRSA


Čak je na devet od 10 mobitela pronađena neka bakterija. Iako stručnjaci tvrde kako se bakterije pojavljuju zbog nedovoljnog pranja ruku, čak je 95 posto ispitanika tvrdilo da peru ruke sapunom kad god stignu, pišu britanski mediji.

Na oko 31 posto ruku i 25 posto mobitela pronađena je i bakterija Staphylococcus aureus, koja je poznatija kao MRSA, koja se obično nalazi u našoj koži, no može postati opasna ako se prenosi između ljudi, posebno za one sa slabijim imunitetom. Bakterija E.coli je bila odgovorna za smrt mnogih ljudi u lipnju u Njemačkoj. Stručnjaci za ove probleme savjetuju samo češće i temeljitije pranje ruku.

Pročitajte više