Amerikanac bio prikliješten u smrskanom autu šest dana. Našli ga ribari i spasili ga

Foto: Indiana police

Vozač u američkoj saveznoj državi Indiani ostao je zarobljen u svom kamionetu šest dana nakon nesreće, a slučajno su ga pronašla dva ribara. 

Mario Garcia i njegov zet Nivardo De La Torre čekajući svoje žene iskoristili su vrijeme kako bi pronašli pogodno mjesto za pecanje, kaže policija. Pritom su pronašli Matthewa Reuma (27) čiji je kamionet sletio s ceste 20. prosinca.

Reumu je u bolnici amputirana jedna noga i sada je na intenzivnoj, objavio je njegov sindikat. Garcia je vidio uništeni kamionet i micanje zračnog jastuka. Došavši bliže pronašao je Reuma koji je bio pri svijesti. Rekao je da je bio zarobljen i prikliješten na svom sjedalu ispod mosta.

"Pokušao je vikati i vrištati, ali nitko ga nije čuo", prisjeća se Garcia, kako mu je Reum rekao. "Bilo je dosta tiho, čuo se samo šum vode koja teče", dodao je. 

"Vjerojatno ne bih preživio noć. Ovi muškarci su mi spasili život"

Reum je zavarivač, a tijekom šest dana u svom vozilu nije imao hrane. Preživio je pijući kišnicu, kaže policija. 

Policija kaže da su mu dvojica muškaraca vjerojatno spasila život. "Da nije bilo dvije osobe koje su danas poslijepodne šetale potokom, ovaj bi incident vjerojatno imao drugačiji ishod", rekao je šef policije u Indiani. 

Ribari su rekli da im je bilo jako drago što su naišli na čovjeka i uspjeli mu spasiti život. 

"Večeras je bilo hladno i ne vjerujem da bi izdržao kroz noć", rekao je šef policije. 

Garcia je dodao da mu je Reum rekao da je ondje već dugo te da je gotovo izgubio svaku nadu jer nikoga nije bilo. 

Pročitajte više