Richard Branson se ispričao zbog fotografije jer su na njoj samo bijelci

Foto: Epa

RICHARD BRANSON jutros se ispričao se jer je prilikom otvaranja svog novog Centra za poduzetništvo u Južnoj Africi objavio fotografiju na kojoj su samo ljudi bijele boje kože.

"Bransonov centar za poduzetništvo namijenjen je svim Južnoafrikancima te je mom jučerašnjem izboru fotografije na Twitteru očito nedostajala raznolikost. Ispričavam se", napisao je danas Branson na Twitteru.

Obrisao objavu

69-godišnji osnivač i izvršni direktor kompanije Virgin Group podijelio je jučer na društvenim mrežama fotografiju svog južnoafričkog poduzetničkog tima u kojem se nalaze samo osobe s bijelom bojom kože, da bi kasnije, nakon prigovora korisnika Twittera, obrisao tu objavu.

Kasnije je objavio druge fotografije koje su uključivale raznovrsniju skupinu ljudi, piše CNN.

"Gdje ste našli toliko bijelaca u Južnoj Africi?"

Zbog fotografije na kojoj su bili predstavljeni samo bijelci, kritizirali su ga neki korisnici Twittera rekavši kako je Južnoafrička Republika zemlja u kojoj živi 80% crnaca te da im nije jasno gdje je našao toliko bijelaca na jednom mjestu.

"Gdje ste našli toliko bijelaca u Južnoj Africi?", upitala ga je južnoafrička modna dizajnerica Thula Sindi.

"Zasigurno ste uložili veliki napor kako biste isključili većinu stanovništva koja je jednako vješta i talentirana. Nevjerojatno", dodala je.

Pročitajte više